0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mart 2020 Çarşamba 08:39:00 - Güncelleme:25 Mart 2020 Çarşamba 08:41:00

İtalya'dan gelen 188 öğrenci korona önlemleri kapsamında yurda yerleştirildi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle yurt dışında ülkelerinden uzakta olan milyonlarca insan havalimanlarında bekliyor. Türkiye dışında çoğu ülke vatandaşlarını çaresiz bırakmış durumda. Türkiye ise bütün vatandaşlarını ülkeye getirerek onları zor durumdan kurtarıp Türkiye'de 14 gün karantina altında tutmaya çalışıyor. Türkiye'nin kendi vatandaşlarına karşı bu tavrı diğer ülkelerde örnek gösteriliyor.

Dünyanın en büyük sorunu haline gelen koronavirüs salgını bütün ülkeleri krizin eşiğine getirmiş durumda. Ülkeler sağlık politikalarını, sosyal ve ekonomik politikalarını değiştirerek yeni yeni önlemler alıyor. Spor müsabakaları erteleniyor, işveren ve işçilere yeni ödenek sağlanıyor, işsizliğin önüne geçmek hedefleniyor.

Tüm bu sorunların yanında bir de yurt dışında kalan vatandaşlarıyla sorunlar yaşayan birçok ülke vatandaşlarını ülkeye getirmek için hiçbir çaba sarf etmiyor. Türkiye ise virüs salgının yayıldığı ilk günden itibaren aldığı önlemlerle dünyada örnek gösterilen ülke haline geldi. Türkiye yurt dışında kalan veya orada okuyan bütün vatandaşlarının yardımına koşuyor.

İTALYA'DAN 188 ÖĞRENCİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Türkiye'de farklı şehirlerdeki üniversitelerde eğitim görürken ERASMUS programları kapsamında İtalya'nın Roma ve Milano kentlerine giden öğrencilerden 188'i, Milano'dan havalanan Türk Hava Yollarına ait uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi.

Samsun Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı ekipler, öğrencileri uçak içinde sağlık kontrolünden geçirdi.

14 GÜN BOYUNCA GÖZLEM ALTINDA TUTULACAKLAR

Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı havalimanında öğrenciler, apronda bekletilen otobüslere bindirildi. Öğrenciler, havalimanındaki işlemlerinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesince dezenfekte edilmiş otobüslerle KYK Turgut Özal ve Münevver Ayaşlı yurtlarına götürüldü.

Tedbir amaçlı 14 gün boyunca yurtlarda gözlem altında tutulacak öğrencilerin daha sonra yapılacak kontrollerinin ardından evlerine gönderileceği öğrenildi. Öte yandan Roma'dan kalkan ve 213 öğrenciyi taşıyan ikinci uçağın ise gece saatlerinde Samsun'a ulaşacağı bildirildi.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX