0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ekim 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:12 Ekim 2018 Cuma 00:00:00

Hayatını kurtarmışlar

Grip şikayetiyle gittiği hastanede kendisine kemoterapi uygulandığını iddia eden Yılmaz Kızıloğlu’nun gerçekten kanser olduğu, yapılan tedaviyle sağlığına kavuştuğu ortaya çıktı. 

Erzurum'da Yılmaz Kızıloğlu’nun, halsizlik şikayetiyle gittiği  Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde kendisine kanser teşhisi konulduğu, 4 kür kemoterapi gördükten sonra grip olduğunun anlaşıldığı iddialarına üniversitenin rektörlüğünden yalanlama geldi. Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Kızıloğlu’na konulan teşhis ve uygulanan tedavide herhangi bir hata olmadığını, yapılan tetkikler sonucu kan değerlerindeki anormallik nedeniyle biyopsi yapıldığını belirtti.  

Raporlar örtüşüyor

PET raporunda çeşitli lenf bezlerinde tutulum olduğunun görüldüğünü, bunun üzerine iddia edildiği gibi hastanın kardeşinin değil, kendilerinin sonuçları Ankara Üniversitesi’ne incelenmek üzere gönderdiğini aktaran Gündoğdu, Ankara’dan gelen raporla kendi sonuçlarının örtüştüğünü ardından hastaya lenfoma hastalarında kullanılan kemoterapi ilaçlarının verildiğini dile getirdi.  

‘İYİLEŞTİRİP GÖNDERDİK’ 

Doktorlar tarafından hastanın tanısı için gerekli tüm işlemlerin ayrıntılı şekilde yapıldığı ve tedavisinin de doğru şekilde planlandığını ifade eden Gündoğdu, ‘’Bu tedaviyle hastanın şikayetleri düzelmiş ve hastalığı iyileşmiştir. Tedavi sürecinde kullanılan ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkan saç dökülmesi, bulantı, kusma gibi durumlar geçici olup tedavi sonrasında tamamen düzelmektedir. Kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmadığı tıbben bilinmektedir” dedi.   

‘GRİP BULGUSU YOK’ 

Yılmaz Kızıloğlu’nun hastalığının grip olduğunun ortaya çıktığı iddiasına da yanıt veren Fuat Gündoğdu, hem üniversite hastanesi hem de diğer hastanelerde yapılan tetkiklerde hiçbir şekilde gribal enfeksiyon bulgusuna rastlanmadığını, olayda herhangi bir ihmal olmadığını gerekli tüm tıbbi işlemlerin yapıldığını söyledi. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX