0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:15 Ocak 2019 Salı 08:00:00

Halime Hatun Külliyesi perişan

Osmanlı döneminde Manisa’da yaptırılan Halime Hatun Külliyesi'ndeki imaret ve han, kaderine terk edildi. Tinercilerin mekanı haline gelen yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Osmanlı şehzadelerinin yetiştirildiği merkezlerden Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde bulunan Sultan 3. Mehmet tarafından, süt annesi Halime Hatun için 16. yüzyılın sonlarında yaptırılan Halime Hatun Külliyesi'nin cami ve medrese kısmı korunurken, içindeki imaret, han ve çeşme kaderine terk edildi. 

JENERATÖR BİNASI YAPTILAR 

Bir dönem amacının dışında jeneratör binası ve lojman olarak kullanıldı. Duvarlarına yazı yazılan, içine çöp atılan, kapı ve pencereleri tahrip edilen imaret, madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Külliyenin bulunduğu Yenicami mahalle muhtarı Yüksel Gül, tarihi yapının daha önce büyükşehir belediyesince restore edileceğini duyduklarını, ancak restorasyonun yapılamadığını dile getirdi. 

ACİL RESTORE EDİLMELİ 

Bakıma alınmaması durumunda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 5 asırlık yapının içler acısı halinin bölge halkı olarak kendilerini çok üzdüğünü de söyleyen muhtar, ‘’Şu anda perişan durumda. Buranın bir an önce restore edilmesi lazım. Yetkililerden burayı restore ederek tarihi ve kültürel alan olarak değerlendirmelerini istiyoruz’’ dedi. 

 

Bölge halkı, duvarlarına yazılar yazılan, kapıları ve camları tahrip edilen tarihi yapınınkoruma altına alınmasını istedi.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX