0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Haziran 2021 Pazar 16:30:00 - Güncelleme:27 Haziran 2021 Pazar 16:30:00

Hakkari'de turizm coştu

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde huzur ve güven ortamının tesis edildiği Hakkari, doğasever ve fotoğraf tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde huzur ve güven ortamının tesis edildiği Hakkari, doğasever ve fotoğraf tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Arazi yapısı nedeniyle aynı anda birçok doğa sporunun yapılabildiği kent, kar sularıyla oluşan akarsu, göl ve şelaleleri, 3 bin rakımın üzerinde 30'u aşkın doruğu, dört mevsimin aynı anda yaşandığı yaylaları ve buzullarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü İdris Ağacanoğlu, huzur ve güven ortamıyla kentin turist akınına uğradığını söyledi. Hakkari'nin folkloru, doğal güzellikleri, Zap Suyu, yaylaları, Cilo Dağları, Sat Gölleri Milli Parkı ve farklılık arz eden coğrafi yapısıyla yıldızı parlayan illerden biri olduğunu belirten Ağacanoğlu, "Özellikle bu yıl salgın koşullarının daha uygun hale gelmesiyle ve güven ortamının sağlanmasıyla son aylarda turist kafileleri gelmeye başladı. Hakkari sokaklarını gezdiğiniz zaman her yerde yerli ve yabancı turistleri görebiliyorsunuz. Bu turistler de aslında bizim turizm elçilerimiz. Çünkü bunlar geç vakitlere kadar merkezde, Çukurca'da, Şemdinli'de yaptıkları aktiviteleri insanlara anlatıyorlar." dedi.

Etiketler : doğasever ve fotoğraf tutkunları hakkari turizm Şemdinli Çukurca
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX