0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Kasım 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:26 Kasım 2019 Salı 08:00:00

Hafriyat çöplüğü

İstanbul'un önemli su kaynaklarından Büyükçekmece Gölü havzasıyla Arnavutköy'deki tarım alanları, atık sahalarına para vermek istemeyen kamyoncuların hedefi oldu. Bölge adeta kaçak hafriyat döküm alanına döndü.

Kente nefes aldıran yerlerden biri olmasının yanında yüzlerce kuş türüne de ev sahipliği yapan Büyükçekmece Gölü su havzasıyla, Arnavutköy’deki tarım alanları, bölgenin tenha oluşunu fırsat bilen hafriyat komyonu sürücüleri yüzünden adeta çöplüğe döndü. Kaçak döküm yapan kamyon sürücülerinin ekili tarlaların üzerine bile hafriyat bırakmaktan çekinmedikleri bölgede,  mezarlığın girişine bile moloz döküldüğünü söyleyen köylüler bir an önce önlem alınmasını istiyor. 

Bölgede moloz yığınlarının yanı sıra çok sayıda evsel atık da bulunuyor.

BÖLGE HALKI DİKEN ÜSTÜNDE 

Moloz yığınlarının yanı sıra kırık su tankları, hurda buzdolapları, koltuk takımları, masa, sandalye, oyuncak gibi yüzlerce evsel atığın da atıldığı bölgede, yüzlerce çuval içinde tekstil malzemesi olduğu değerlendirilen çöp dağları bulunuyor. Büyük bölümü tarlaların içine atılmış bu çuvallarda tam olarak nasıl bir malzemenin bulunduğu gizemini korurken, çevre sakinleri, içinde kimyasal bir madde olma ihtimaline karşın diken üstünde olduklarını belirtiyor. 

MÜDAHALE ETMEYE KORKUYORUZ 

Dökülen hafriyatların zaman zaman temizlendiği ancak kısa süre içinde yerine yenilerinin atıldığını söyleyen bölge sakinlerinden Yalçın Çelik “Arazilerin kenarlarına kamyonlarla getirip moloz döküyorlar. İçlerinde ne olduğunu bilmiyoruz. Biz jandarmaya haber veriyoruz. Gelip inceliyorlar ama bir sonuç yok’’ dedi. Ekili tarlalarının çöplüğe döndüğünü ifade eden Çelik ‘’Tarlalarımızı ekiyoruz, bir süre sonra tarlanın içi naylon poşetlerle doluyor. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Belediyeye bildiriyoruz ancak bir türlü çözülmüyor. Bazen görüyoruz ama müdahale etmeye korkuyoruz. Başımıza bir şey gelir diye “ şeklinde konuştu.

14 DÖKÜM SAHASI VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, 8'İ  Avrupa Yakası'nda olmak üzere, 14 resmi hafriyat sahası bulunuyor. Kentte hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan 13 bin kamyon, takip cihazlarıyla takip edilerek, güzergah dışına çıkanlara ceza kesiliyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX