0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00

'İtfaiyecilerin statüsü yeniden belirlensin'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, itfaiyecilik mesleğinin hl sivil memur olarak tanımlandığını belirterek, bunun değişmesi gerektiğini söyledi. 

Binali Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında Fatih'te vatandaşlarla buluştu. At Pazarı adlı semtteki kafeleri gezen Yıldırım, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Yıldırım, daha sonra İstanbul İtfaiyesi Fatih Grup Amirliği'ndeki itfaiyecilerle sahur yaptı. Burada konuşan Yıldırım, itfaiyeciliğin zorluğundan söz ederek, “15 milyon İstanbullunun canı, malı size emanet. Yaptığınız işin ne kadar mukaddes olduğunu biliyoruz. Bir yangında insanlara, eşyalarına zarar gelmemesi için yerine göre hayatınızı bile riske atarak gözünüzü kırpmadan yangınlara müdahale ediyorsunuz” diye konuştu. 

İSTANBUL SİZE MÜTEŞEKKİR 

İtfaiyecilikle ilgili bir anısını anlatan Binali Yıldırım, şunları söyledi: “Yurt dışında ihtisas yaparken yangın çıkan bir mahallede sırtıma kocaman bir tüp, ağzıma maskeyi taktılar, ateşin içine girdim. Isıya karşı dayanıklı elbise giydirdiler. 45 dakikada oralarda dolaştım ama ne büyük bir azap. O zaman yaptığınız işin ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Onun için İstanbul size müteşekkirdir kardeşlerim.” 

BİRLİKTE HALLEDECEĞİZ 

İtfaiyecilerin sorunlarına değinen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Her şeyden önce itfaiyecilerin, 'itfaiyeci' olarak mesleğin tanımlanması lazım. Hâlâ itfaiyecilik mesleği sivil memur olarak tanımlanıyor. Bu sizin hakkettiğiniz bir şey değil. İnşallah bu meseleleri hep birlikte halledeceğiz” dedi. 

CHP'YE SANDIK KURULU YANITI

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la birlikte cuma namazını Beyoğlu'nda Arap Camii'nde kıldı. Cami çıkışında habercilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, CHP'nin YSK'nın oluşturduğu sandık kurulu listesinde kamu görevlisi olmayan kişilerin bulunduğu iddiasına ilişkin, “İtiraz etsinler değiştirsinler. Listeler önceden verilmiyordu artık veriliyor. Önceden yanlış yaptıkları için şimdi Seçim Kurulu karar aldı, partilere listeleri veriyor. Partiler de uymayanları değiştirtiyor” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX