0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ocak 2020 Cumartesi 13:47:00 - Güncelleme:25 Ocak 2020 Cumartesi 13:48:00

Dezenformasyon ne demek? İşte TDK Dezenformasyon anlamı

Elazığ'da gerçekleşen 6.8'lik deprem sonrası AFAD'dan depremle ilgili dezenformasyon uyarısı yapıldı. AFAD sosyal medyada depremle ilgili oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Vatandaşlar "Dezenformasyon ne demek?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. TDK Dezenformasyon anlamı haberimizde..

Elazığ'da gerçlekeşen 6.8'lik deprem sonrası AFAD'dan depremle ilgili dezenformasyon uyarısı yapıldı. AFAD sosyal medyada depremle ilgili oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemeleri konusunda vatandaşları uyardı. Vatandaşlar "Dezenformasyon ne demek?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. TDK Dezenformasyon anlamı haberimiz içerisinde yer alıyor.

DEZENFORMASYON NE DEMEK?

Dezenformasyon, yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi. Hasmı rencide etmeyi, aşağılayıp küçük düşürmeyi amaçlayan Karşı propaganda ile benzerlik taşır. Sahte belge, el yazısı, fotomontaj ve montaj filmler ile fabrikasyon istihbarat ve dedikoduların duyurulması gibi yöntemleri bulunur.

TDK DEZENFORMASYON ANLAMI

TDK'da dezenformasyon "Bilgi çarpıtma" anlamına geliyor.

AFAD'IN DEZENFORMASYON UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan duyuruda, "Vatandaşlarımızın sosyal medyada oluşabilecek dezenformasyon içerikli paylaşımlara itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur." ifadesi kullanıldı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX