0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Temmuz 2021 Pazartesi 19:00:00 - Güncelleme:05 Temmuz 2021 Pazartesi 19:00:00

Gönülleri fetheden hasat! Okula ait araziye diktiği buğdayla eksikleri giderecek

İlk ve ortaokul müdürü Yakup Ateş, okula ait 8 dönümlük araziyi buğday ekerek değerlendirdi.

Ateş, elde edilecek geliri, okulun bakım ve onarımının yanı sıra maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için kullanacaklarını açıkladı.

ELLERİNDEN ÖPERİZ YAKUP HOCAM

Manisa'nın Salihli ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlk ve Ortaokulu'nun Müdürü Yakup Ateş, okula ait 8 dönümlük araziye buğday ekti. Ateş, hasadı da kendisi yaptı. 1,5 ton verim elde eden Ateş, satışını yaptığı buğday ve samanlar ile okula gelir sağladı. Yakup müdür, elde edilecek gelirle okulun bakımını yapacaklarını ayrıca ihtiyaç sahibi öğrenciler için harcayacaklarını belirtti.

'ÖĞRENCİLER İÇİN SEVEREK YAPTIM'

Okulda 11 köyden taşıma merkezli 250 öğrenci olduğunu belirten Ateş, tarlada çalışmaktan yakınmadığını aksine öğrencileri için seve seve yaptığını söyledi. Ateş "Okulumuzun hemen yanındaki okula ait 8 dönümlük arazinin boş kalmasını istemedik. Tamamen kendi çabam ve gönüllü arkadaşlarımın da yardımıyla bu sene buğday ektik. Şu an hasadımızı gerçekleştirmekteyiz" dedi.

'Çocuklar bizim geleceğimiz'

Araziye ektikleri buğdayın hasadına sıcak havada kendisi de katılan Yakup Ateş, "Öğrencilerimiz kırsal kesimden gelen öğrenciler. Maddi durumları belli. Her şey tamamıyla öğrencilerimiz için. Çünkü öğrenciler bizim geleceğimiz. Onlar bizim yerimizi alacak ve Türkiye'yi büyük Türkiye hedefiyle ileriye doğru taşıyacaklar" diye konuştu.

Etiketler : buğday hasat okul
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX