0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ağustos 2021 Cumartesi 18:30:00 - Güncelleme:14 Ağustos 2021 Cumartesi 18:30:00

Flamingolara doğal kreş

İzmir Kuş Cenneti'nde 2 ay önce yumurtadan çıkan 18 bin flamingo, uçmak için 'kreş'te kanat çırpmaya başladı.

Koloniye göz kulak olan erişkinleri taklit ederek, suda koşarak hızlanma ve kanat açarak uçma eğitimi yapan yavrular bir ay sonra doğaya açılacak.

ALLI TURNALAR SUYLA TANIŞTI

Anadolu kültürünün "allı turnası" flamingoların Türkiye'deki 2 üreme sahasından biri olan İzmir Kuş Cenneti'ndeki (Gediz Deltası) kuluçka adası bugünlerde renkli görüntülere sahne oluyor. Dışarıdan insan girişine izin verilmeyen kuluçka adasında yumurtalarını kırarak 2 ay önce doğan flamingolar, bir ay önce suyla tanıştı.

KENDİ KENDİLERİNE BESLENİYORLAR

Minik flamingolar genelde suda toplu bulundukları ve 'kreş' adı verilen adanın yanındaki yerde vakitlerini geçiriyor. Ada çevresindeki suda gezinen ve kendi kendine beslenmeye başlayan yavrular, bir yandan da koloniye göz kulak olan erişkinleri taklit ederek, suda koşarak hızlanma ve kanat açarak uçma eğitimi yapıyor. Yumurtadan çıktıktan sonra siyah ve füme renklerdeki tüylere sahip yavru flamingolar, tuz karidesi olarak da bilinen bir tür eklem bacaklı olan "artemia salina" ile besleniyor.

İzmir Kuş Cenneti Saha Sorumlu Mühendisi Celal Murat Aslanapa, "Yavrular bu ayın sonunda uçmayı öğrenerek Gediz Deltası ve diğer sulak alanlara dağılacaklar" dedi.

Etiketler : izmir kuş cenneti allı turna flamingo yaşam haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX