0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Kasım 2021 Pazartesi 19:30:00 - Güncelleme:01 Kasım 2021 Pazartesi 19:30:00

Filmlere konu olacak bir aşk hikayesi! Tablodaki sevgili canlandı

Ateşle çizim yapan İranlı sanatçı Ahad Saadi, yıllar önce ‘evlenmek istediği kadını' resmetti. 2009 yılında İstanbul'a yerleşmeye karar verdiğinde açtığı sergide bu tabloya da yer verdi. Ve o sergiye portredeki kadının birebir aynısı olan Parisa da geldi.

İranlı sanatçı Ahad Saadi, annesinin evlilikle ilgili gelen baskıları üzerine yıllar önce hayallerindeki kadını resmederek, "Ben böyle birini istiyorum" demişti. Annesinin "Allah buna can versin, senin olsun" duası ardından portreye imzasını atan Saadi, 2009'da İstanbul'a yerleşmeden önce İran'da son bir sergi açtı ve bu eserine de yer verdi.

MUTLU SONLA BİTTİ

Kendisi gibi sanatçı olan Parisa Karamnezhad da sergiye katıldı. Portreye olan benzerliğiyle dikkat çeken Parisa, başta Saadi olmak üzere salondaki birçok kişiyi şaşkına çevirdi. İlk görüşte âşık olan ve heyecanını gizleyemeyen Saadi, uzun süren uğraşlar sonucu genç kadına ulaştı. Sergiden bir buçuk yıl sonra başlayan ilişkileri evlilikle taçlandı.

Etiketler : iranlı sanatçı tablo yaşam haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX