0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2017 Cuma 15:18:00 - Güncelleme:21 Nisan 2017 Cuma 15:31:00

Facebook beyin okuyarak anlaşabilmenin peşinde

Facebook, bilgisayarları doğrudan beynimizle kontrol etmemize imkan sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. İşte bu noktada dünyanın en popüler sosyal platform şirketi, insanların dakikada 100 kelimelik bir hızda yazmasını sağlayacak “sessiz konuşma” yazılımı geliştirmeye koyuldu.

 

Facebook sosyal medya platformu olmaktan çok daha öteye geçmiş bir kurum. Bunu kanıtlarcasına, geçen yıl Nisan ayında Bina 8 (Building 8) adında yeni bir departmanının olduğunu açıklamış ve bu departmanın donanım, yazılım ve içerik konusunda yenilikçi ürünler yaratmayı hedeflediğini belirtmişti.

Projeyi yöneten Facebook'un donanım araştırma laboratuarı 'Building 8'in yöneticisi Regina Dugan, şirketin bunu başarabilmek için hem donanım hem yazılım inşa ettiğini söyledi.

 

Proje için 60 bilim insanı ve akademisyen alındı. Regina Dugan'a göre, projenin amacı rasgele düşüncelerimizi deşifre etmek değil:

 

"Hepimizin bir sürü düşüncesi var ve hangilerini paylaşacağınızı siz seçiyorsunuz. Biz işte bu düşüncelerin deşifre edilmesinden bahsediyoruz: Sesin hızı ve esnekliğine eş bir sessiz konuşma arayüzünden..."

 

Bu yeni açılımla birlikte Facebook zenginleştirilmiş gerçeklik ve sanal gerçeklik, yapay zeka, bağlanabilirlik ve diğer önemli atılım alanlarında yeniliklerin öncüsü olmak hedefinde. Çalışma birimindeki takımlara agresif ve sabit teslim süreleriyle hızlı hareket etmeleri söyleniyor. Yeni ve kapsamlı ürünler için üniversitelerle, küçük ve büyük ölçekli işletmelerle ortaklıklar kuran Facebook’un çalışma birimi Kaliforniya’da Menlo Park sitesinde bulunuyor.

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg en büyük hayallerinin “telepatik” bir sistem kurmak ve bunun en büyük iletişim teknolojisi haline gelmesi demişti.

 

Mark’ın sözleri şöyleydi; “Bir gün, inanıyorum ki birbirimize sadece teknoloji kullanarak derinlikli düşüncelerimizi gönderebileceğiz. Siz bir şey düşüneceksiniz ve arkadaşlarınız da hemen aynı şeyi deneyimleyebilecek, eğer isterseniz tabi. İşte bu en büyük iletişim teknolojisi olurdu.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX