0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Haziran 2021 Perşembe 17:30:00 - Güncelleme:24 Haziran 2021 Perşembe 17:30:00

En güzel miras Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Erzincan'da 2 Haziran'da attan düşüp kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen okul öncesi öğretmeni Songül Özsöz'ün vasiyeti üzerine bağışlanan organları, Samsun ve Trabzon'da 3 hastaya umut oldu.

Erzincan'da 2 Haziran'da attan düşüp kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen okul öncesi öğretmeni Songül Özsöz'ün vasiyeti üzerine bağışlanan organları, Samsun ve Trabzon'da 3 hastaya umut oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde böbreklerden biri, Ümmühan Tombul'a nakledildi. Tombul "24 yaşında genç bir öğretmenimizmiş. 2 kişiye daha hayat olmuş. Çok güzel bir miras bıraktı" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren ekipten Prof. Dr. Serdar Türkyılmaz, böbrek nakli yapılan Tombul'un geçmişte Covid-19 tedavisi görüp iyileştiğini belirti. Prof. Dr. Türkyılmaz, "Ağır bir Covid-19 geçirseydi, akciğeri hasar görseydi belki daha zor bir ameliyat olabilirdi ama hasta hafif şekilde geçirdiği için herhangi bir problem olmadı. Ülkemizde yaklaşık 60 bin üzerinde böbrek nakil hastası var. Diğer organ bekleyen hastalar da var. Herkesin canlı vericisi olamayabiliyor. Öğretmen hanımda olduğu gibi, organlarını bağışladı ve biz birinin hayatını kurtarabildik. Diğer organları Samsun'a karaciğeri ve diğer böbreği gitti. 3 kişinin hayatını kurtardı öğretmen hanım" diye konuştu.

'ORGAN BAĞIŞI ARTMALI'

Tombul'un tedavisini takip eden Farabi Hastanesi Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Muammer Cansız da operasyonun başarılı geçtiğini ve organ bağışlarının artması gerektiğini söyleyerek, "Hastamızın şu an böbrek fonksiyonları stabil. Diyalizden kurtulmuş olarak yaşamını devam ettirmekte. Genel durumu iyi, kısa süre içerisinde taburcu olmasını planlamaktayız. Bağışların artmasıyla nakil bekleyen hastalarımızın bu şansı bulabileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'AİLECE GURUR DUYUYORUZ'

Songöl Özsöz'ün ablası Emine Özsöz Öğüt ise, "Atlar onun tutkusuydu ama maalesef böyle sonuçlandı. Ailece kardeşimle gurur duyuyoruz. Nakil olan bayan ile kardeşimin organlarını alan diğer hastalar inşallah sağlığına bir an önce kavuşur. Tek tesellimiz, kardeşimin başka bedenlerde can bulması" dedi.

Etiketler : miras organları Erzincan Songül Özsöz
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX