0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Temmuz 2021 Çarşamba 18:00:00 - Güncelleme:09 Temmuz 2021 Cuma 00:19:00

İşte baba yüreği

Salgın döneminde rehabilitasyon merkezleri kapatılınca engelli oğlunun gelişiminden geri kalmasını istemeyen baba, yürüteçten paralel bara kadar tüm aletleri tahtadan kendi yaptı. Oğlunun fizik tedavi sürecini bu şekilde devam ettirdi.

EVİN İÇİNDE DE DÜZENEK KURULDU

Kastamonu'nun Ağlı İlçesi'nin Yeşilpınar Köyü'nde yaşayan 35 yaşındaki Bekir Köse'nin serebral palsi hastası oğlu Burak, Kovid-19 sürecinde tedavi amacıyla yeterince rehabilitasyon merkezine gidemedi. Oğlunun fizik tedavisini desteklemek isteyen Köse, ahşaptan yürüteç ve paralel bar gibi aletler ile evin içinde yine tedavide kullanmak amacıyla bir salıncak yaptı.

TEK İSTEKLERİ DESTEKSİZ YÜRÜYEBİLMESİ

Fedakar baba, kademeli normalleşme döneminde yeniden rehabilitasyon merkezine götürmeye başladığı oğluyla evinde de kendi yaptığı aletleri kullanmayı sürdürüyor. Oğluyla her gün evinin bahçesinde yürüyüşler yapan Köse, "Yaptığım bu aletlerle çocuğumun yürüdüğünü gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. İlerleyen süreçte bağımsız yürüyecek inşallah" dedi.

Bekir Köse, "Gittiğimiz yerlerde özel fizik tedavi merkezlerinde gördüğüm aletlere benzeterek kendi çapımda köyde ahşabını yaptım. Yürüteç yaptım. Kendini dengede sağlaması için scooter benzeri alet yaptım, onunla yürütüyorum. Kol kaslarında da gerginlik var. İlk zamanlar emekleyemiyordu, şimdi daha rahat yürüyor ama bağımsız yürüyemiyor" dedi.

Etiketler : kastamonu yeşilpınar köyü bekir köse
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX