0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Şubat 2020 Salı 13:16:00 - Güncelleme:25 Şubat 2020 Salı 13:20:00

Rusya'dan ortamı gerecek açıklama! Kremlin, Suriye dörtlü zirvesi üzerine çalışmıyor

Habertürk'ün edindiği son dakika bilgisine göre: Kremlin, Türkiye, Almanya ve Fransa ile yapılacak Suriye dörtlü zirvesi üzerinde çalışılmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta sonu Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya'nın katılımıyla yapılacağını açıkladığı 4'lü Suriye zirvesiyle ilgili Rusya'dan ortamı gerecek bir açıklama geldi.

"RUSYA ZİRVE ÜZERİNDE ÇALIŞMIYOR"

Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin'den yapılan açıklamada "5 Mart'ta yapılması planlanan 4'lü Suriye zirvesiyle ilgili "Rusya şu an, Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü bir Suriye zirvesi üzerinde çalışmıyor" denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa- Almanya- Türkiye'nin katılacağı formatta bir görüşmenin söz konusu olmadığını ama İran'ın katılımıyla bir görüşme olasılığı üzerinde de çalışıldığını ekledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de yaptığı açıklamada Suriye'nin konuşulacağı bir 4'lü zirvenin yapılacağını açıklamış ve şunları söylemişti:

 "Bizim açımızdan İdlib meselesi en az Afrin kadar, Barış Pınarı Harekatı bölgesi kadar önemlidir. Bu konudaki kararlılığımızı dün akşam Sayın Putin'e de açıkça ifade ettim. Dün öğlen Sayın Merkel'e, Sayın Macron'a da ifade ettim. Bundan sonraki süreçte 5 Mart'ta tekrar bir araya geleceğiz, tekrar bu konuları konuşacağız. İnşallah bu meselede de ülkemizin ve Suriyeli kardeşlerimizin çıkarlarına en uygun neticeyi elde edeceğiz."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX