0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Mart 2020 Pazartesi 20:55:00 - Güncelleme:30 Mart 2020 Pazartesi 22:58:00

Putin ve Trump telefonla görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Trump'ın, yaptıkları telefon görüşmesinde, yeni tip koronavirüs salgını ve küresel petrol piyasalarındaki son durumu ele aldığı bildirildi.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

Açıklamada, "Putin ile Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ölçeği konusunda ciddi endişelerini dile getirdiler ve bu tehdide karşı koymak için Rusya ve ABD'de alınan önlemler konusunda birbirlerini bilgilendirdiler. İki ülke arasında bu yönde daha yakın etkileşim olanakları tartışıldı." ifadesine yer verildi.

Görüşmede, iki liderin, küresel petrol piyasalarındaki gelişmeleri de ele aldıkları ve bu konudaki istişarelerine devam etme konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi yaparak, korona virüs salgını ve petrol piyasasındaki durumu ele aldı.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın telefon görüşmesi yaparak, korona virüs salgını ve dünya petrol piyasasında yaşanan gelişmeleri ele aldığı belirtildi. Kremlin, devlet başkanlarının korona virüs salgını ile ilgili son gelişmeleri ele aldıklarını ifade etti. Kremlin, korona virüs salgınını önlemek amacıyla Rusya ve ABD tarafından alınan önlemler hakkında karşılıklı bilgi alışverişi yapıldığını aktarırken, 2 ülke arasında bu konuda ortak iş birliği çalışmalarının ele alındığını duyurdu. Kremlin, ayrıca görüşmede dünya petrol piyasasındaki mevcut durumun görüşüldüğünü ifade ederken, 2 ülkenin enerji bakanları tarafından istişarelerin başlatılması konusunda anlaştığını açıkladı.
Kremlin, Putin ve Trump'ın görüşülen konularda fikir alışverişinin sürdürülmesi konusunda fikir birliğine vardığını duyurdu.

AA-iha

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX