0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ekim 2019 Perşembe 13:06:00 - Güncelleme:17 Ekim 2019 Perşembe 14:46:00

Kremlin Sözcüsü Peskov: Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektup hiç alışık olunmayan türde

ABD Başkanı Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği, Suriye'ye yönelik herhangi bir operasyonun başlatılmaması çağrısını içeren mektuba Rusya'dan ilk yorum geldi.

Rusya ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye gönderdiği mektubun dilini eleştirdi, Kremlin Sözcüsü "Son derece sıra dışı" dedi. Skandal mektup ABD içerisinde de büyük bir şoka yol açtı, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Moulton "Kelimenin tam anlamıyla içler acısı", Demokrat Kongre üyesi Quigley ise "Bunun gerçekten bir şaka olduğunu sandım. Bu Oval Ofis’ten çıkmış bir mektup olamazdı" sözleriyle tepkilerini gösterdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, günlük basın toplantısında gelen bir soru üzerine ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye gönderdiği mektubu yorumladı.

Trump'ın kullandığı dilin alışılmadık olduğunu belirten Peskov, söz konusu üslubun devlet başkanları tarafından kullanılmadığını vurguladı.

Mektup ABD içerisinde de büyük bir şoka yol açtı. Cumhuriyetçi Parti’den ayrılma kararı alan Temsilciler Meclisi üyesi Justin Amash mektubu "Bu delilik" sözleriyle paylaştı.

Demokrat Kongre üyesi Mike Quigley, CNN’e yaptığı açıklamada, "Bunun gerçekten bir şaka olduğunu sandım. Bu Oval Ofis’ten çıkmış bir mektup olamazdı. ABD Başkanı, bir çeşit akıl tutulması yaşayarak, kafasında ne varsa onu öfkeli bir şekilde dikte etmeye çalışıyor gibi. Bunlar, olağanüstü derecede ciddi meseleler ve dünyanın olağanüstü derecede tehlikeli bölgeleriyle ilgili" uyarısını yaptı.

Business Insider’a konuşan Cumhuriyetçi Kongre üyesi Seth Moulton ise, "Kelimenin tam anlamıyla içler acısı. ABD’nin başarısız liselerinden birinde ortalama bir öğrenci bundan daha etkili bir mektup yazabilirdi. Beyaz Saray’da, tüm dünyaya yabancı liderlerle nasıl yapılacağına dair hiçbir fikri olmayan bir başkanımız var" ifadelerini kullandı.

Ankara, bu sabah yaptığı açıklamada söz konusu skandal mektubun reddedilip çöpe atıldığını ve en iyi yanıtın Barış Pınarı Harekâtı'yla verildiğini duyurmuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX