0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Eylül 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:23 Eylül 2019 Pazartesi 08:00:00

Gösteriler yağmaya dönüştü

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde göstericiler, bir alışveriş merkezini işgal etti. AVM içinde polisle çatışan göstericiler, dükkânlara zarar verip bazılarını yağmaladı.

Hong Kong Baş Yönetici Carrie Lam’ın, suçluların Çin’e iade edilmesini kolaylaştıran tasarıyı geri çekme kararına rağmen, protestolar şiddetlenerek devam ediyor. “Özgürlük için mücadele et, Hong Kong’u özgür bırak” sloganları atan yüzlerce gösterici, Sha Tin bölgesinde bir alışveriş merkezini bastı. 

ATEŞE VERDİLER 

Çin yanlısı işletmeleri boykot çağrısında bulunan protestocuların alışveriş merkezindeki dükkânlara zarar verdiği ve bazılarını da yağmaladığı belirtildi. Bazı protestocular ise AVM’nin önünde kurdukları barikatı ateşe verdi. Polis,  göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 

GİŞELERİ PARÇALADILAR 

Protestocuların ayrıca Sha Tin’de tren istasyonundaki güvenlik kameralarını ve bilet gişelerini parçaladığı belirtildi. Tsing Yi’deki metro istasyonunda polis ve göstericiler arasında çatışma çıktığı ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX