0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Nisan 2020 Cumartesi 11:12:00 - Güncelleme:04 Nisan 2020 Cumartesi 12:16:00

Diyanet'ten, CHP'li Engin Altay'ın 'umrecilere ateş düşürücü ilaç verildiği' iddialarına yanıt

Kaynak: AA

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Türkiye'de koronavirüsü vakalarının bu kadar hızlı yayılmasının ardında umreden dönenlerin dahli olduğunu savunarak, “Diyanet yetkilileri uçak Türkiye'ye inmeden vatandaşlara ateş düşürücü vererek kontrol noktasındaki olası riskleri gizlemişlerdir” şeklindeki iddialasının tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı. Açıklamada; “Somut bilgi ve belgeye dayanmadan bu asılsız iddiayı öne sürenler hakkında Başkanlığımız tarafından hukuki süreç başlatılacaktır” denildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; vaka sayılarına umreden gelenlerin etkisinin sorulması üzerine, oran olarak en büyük etkinin Avrupa olduğuna dikkati çekmiş ve "Avrupa'dan gelenlerin oranı çok çok yüksekti" demişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, Türkiye'de koronavirüsü vakalarının bu kadar hızlı yayılmasının ardında umreden dönenlerin dahli olduğunu savunarak, "Diyanet yetkilileri uçak Türkiye'ye inmeden vatandaşlara ateş düşürücü vererek kontrol noktasındaki olası riskleri gizlemişlerdir" iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Açıklamada; somut bilgi ve belgeye dayanmadan bu asılsız iddiayı öne sürenler hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tarafından hukuki süreç başlatılacağı bildirildi.

ENGİN ALTAY'IN İDDİASI TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği; Diyanet'ten "Umrecilere ateş düşürücü ilaç verildiği" iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir siyasi parti yöneticisinin 2 Nisan'da TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Diyanetin organizasyonuyla umreye giden vatandaşlarla ilgili çeşitli iddialar ortaya attığı hatırlatıldı.

"Diyanet yetkilileri uçakta umreden dönen vatandaşlara ateş düşürücü ilaç verdi" iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız, hac ve umre ibadeti için kutsal topraklara giden vatandaşlarımıza sunduğu sağlık hizmetlerini, Sağlık Bakanlığımızla yapmış olduğumuz iş birliği çerçevesinde, Bakanlığımızın sağlık çalışanları aracılığıyla yürütmektedir. Dolayısıyla Başkanlığımızca vatandaşların ibadetlerine rehberlik etmek için görevlendirilen personelimizin sağlıkla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunması mümkün değildir."

Umreden dönenlerle ilgili sürecin başından beri Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla iş birliği ve koordinasyon içinde yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, "Somut bilgi ve belgeye dayanmadan bu asılsız iddiayı öne sürenler hakkında Başkanlığımız tarafından hukuki süreç başlatılacaktır." bilgisine yer verildi.

Etiketler : Diyanet işleri korona ateş düşürücü umreciler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX