0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Kasım 2019 Perşembe 17:30:00 - Güncelleme:14 Kasım 2019 Perşembe 17:32:00

Deprem Uzmanı Moriwaki: Depreme hazırlıklı olursak hasarı yüzde 70 azaltırız

Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, "Depremi hazırlıklı şekilde karşılarsak hasarı yüzde 70'e kadar azaltmış oluruz. Bunun için inşaat mühendislerine büyük görev düşüyor. Şu anki binalar gözden geçirilmeli ve gerekli tedbirler alınmalı. Bundan sonra yapılacak binalar da depreme dayanıklı inşa edilmeli" dedi.

Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, depreme karşı alınacak tedbirlerle hasarın azaltılabileceğini, bunun için de inşaat mühendislerine büyük görev düştüğünü belirtti.

Moriwaki, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, 29 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve Türk insanını kendisine çok yakın bulduğunu söyledi.        

Türkiye'de en büyük depremin 7,9 büyüklüğünde Erzincan'da gerçekleştiğini anımsatan Moriwaki, şöyle devam etti:      

"Deprem konusunda Türkiye ve Japonya birbirine çok benziyor. Türkiye'de çok sayıda deprem oluyor ama bunlar şiddeti küçük depremler. Depremi hazırlıklı şekilde karşılarsak hasarı yüzde 70'e kadar azaltmış oluruz. Bunu için inşaat mühendislerine büyük görev düşüyor. Şu anki binalar gözden geçirilmeli ve gerekli tedbirler alınmalı. Bundan sonra yapılacak binalar da depreme dayanıklı inşa edilmeli. Türkler ve Japonlar benzer şekilde dua ediyor. Deprem konusunda da ilk olarak tedbirimizi alıp daha sonra dua etmeliyiz."        

Moriwaki, Türkiye'nin fay hatları üzerinde bulunduğunu, yaşanabilecek bir depremde meydana gelecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.        

Toplumsal Afet Derneği Genel Koordinatörü Rezzak Elazat da deprem anında yapılması gerekenler ve yardımlaşma konusunda sunum yaptı.   

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX