0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00

Çukur'un dibi göründü

Şiddete özendirdiği için tartışma konusu olan Çukur dizisinin çekildiği İstanbul'un Balat semtinde, mahalle sakinleri tarafından, silahla poz vermek isteyenlere para karşılığında oyuncak tabanca temin edilmesi tepki topluyor. 

Dizinin hayranları, Fatih ilçesine bağlı Balat sokaklarına akın ediyor. Bölge sakinleri de, bu durumu fırsata çevirerek, kendi mahallelerinde çekilen bu diziye ait ürünlerin satışını yapıyor. Dizide kullanılan sembollerin basılı olduğu tişörtleri, atkıları, şapkaları ve bileklikleri satıyor. Dizideki sahnelerin çekildiği harabe yapıların arasında fotoğraf çektirmek isteyenlerden mahalle sakinleri para alıyor. Tüm bunların yanında, poz vermek isteyenlere para karşılığı silah da temin ediliyor. 

GENÇLER ARASINDA ÇOK YAYGIN 

Türkiye’nin farklı noktalarından gelenler, 5 lira karşılığında tabanca ve uzun namlulu silahlarla fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşıyor. Hatta bazı anne ve babalar İstanbul’un göbeğinde 2-3 yaşlarındaki çocuklarının eline silah tutuşturup bu anların fotoğrafını çekiyor. Mahalle sakinlerine göre silahla fotoğraf çektirmek için günde 100-150 kişi bölgeye geliyor. Özellikle lise öğrencileri okullarından kaçarak fotoğraf çektirmeye gidiyor.

Anne babalar, çocuklarının silahlı pozlarını sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. 

YASAL BOŞLUKTAN KAYNAKLANIYOR 

Şiddeti özendiren ve meşrulaştıran bu uygulamayı yapanların, kanundaki boşluktan faydalandığını söyleyen avukat Alper Sarıca, “Küçük çocuğunun eline silah verip bunu sosyal medyada paylaşan bir aile, aslında çocuğun velayetini tehlikeye atmış demektir. Kullanılan silahlar eğer o an, içerisine mermi sürüldüğünde ateşe hazır ise 6136 sayılı kanundan ceza verilmesi gerekiyor. Eğer silahlar taklit silah ise bu durumda bir yaptırımı yok. Bu durum aslında genel olarak büyük bir tehlike içeriyor. Hem çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek yanlış bir davranış hem de ortada bir silah kullanımı var” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX