0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Ağustos 2021 Salı 19:30:00 - Güncelleme:03 Ağustos 2021 Salı 19:30:00

Çocukları ağaçlar

Eskişehir'de yaşadıkları mahalleye 10 yılda binin üzerinde ağaç diken iki kardeş, bir çocuk gibi üzerine titredikleri ağaçları büyütüp, çorak alanı ormana çevirdi.

'Ağaç Dede' diye bilinen kardeşler "Biri altında gölgelenip 'Allah razı olsun' dese yeter" dedi.

HAYATLARINI DOĞAYA ADADILAR

Eskişehir'in Çifteler İlçesi'ne bağlı Osmaniye Mahallesi'nde oturan Ali Özkan (81) ve Kazım Özkan (76) kardeşler son 10 yılda mahallelerine binin üzerine ağaç dikerek yeşillendirdi. Çorak bir araziyi ormana çeviren ve mahallede 'ağaç dedeler' olarak tanınan 2 kardeş ağaçlarla her gün ilgilenerek onlara çocukları gibi bakıyor.

SABAH AKŞAM KONTROL EDİYORLAR

Özkan kardeşler, sabah akşam kontrol ettikleri fidanları hayvanlardan korumak için gövdelerine tel örgü ve atık plastik borular sararken, imkan verilirse bütün mahalleyi ağaçlarla donatıp her gün de bakımlarını yapabileceklerini söyledi. Ağaç Dedeler, son dönemde çıkan yangınlarda kül olan ağaçlar için çok üzüldüklerini de dile getirdi.

Aralarında çam, akasya, dişbudak gibi binin üzerinde fidan diken kardeşlerden Ali Özkan, 'Bir kolum bu nedenle tutmaz oldu ama ben yine de ölene kadar ağaç dikmeye devam edeceğim' dedi.

Kazım Özkan da ağaç sevgisinin babalarından geldiğini söyleyerek 'Babamız Kanlıpınar Orman Fidanlığı'nda 1957 yılında bekçilik yapmaya başlamıştı, ben de o zamanlardan beri ağaç dikiyorum" diye konuştu.

Etiketler : ağaç dede eskişehir ali özkan kazım özkan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX