0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ağustos 2022 Cuma 19:00:00 - Güncelleme:12 Ağustos 2022 Cuma 19:00:00

Bin km uçup evlerine döndüler

Eskişehir'de 97 tane posta güvercini bin 50 kilometrelik mesafedeki Kars'ta serbest bırakıldı. Aynı kümesten dört kuş, aralıksız kanat çırparak 25 saat sonra sahibinin kümesine geri döndü.

ÖZEL ARAÇLARLA GÖTÜRÜLÜYOR

Tarihin eski yıllarından beri farklı amaçlarla kullanılan ve çok uzun mesafeler uçarak iletişimi sağlayan posta güvercinlerinin, yeteneklerini sergileyebilmesi için yarışlar düzenleniyor. Yarışlarda, güvercinler özel araçlarla geri gelmeleri istenen mesafeye götürülüyor. Gittikleri şehirde serbest bırakılan güvercinler, kümeslerine döndüklerinde yarış tamamlanıyor.

Eskişehir'de ilk kez bu kadar uzun mesafeli bir yarış yapıldığını söyleyen yetkililer, gelecek sene mesafeyi biraz daha artırarak Gürcistan yarışı düzenlemek istediklerini belirtti.

BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR

Her sene farklı mesafelerde düzenlenen posta güvercin yarışında, bu sene Eskişehir'de bir ilk yaşandı. Eskişehir'deki üç derneğin düzenlediği Kars yarışında 4 güvercin, bir günde bin 50 kilometre uçarak kümesine döndü. Toplam 97 adet güvercin yarışa katılırken, Vural Görer isimli vatandaşın 4 kuşu sırayla kümese dönerek büyük bir başarıya imza attı.

Etiketler : posta güvercini kümes yaşam
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX