0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Haziran 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:18 Haziran 2019 Salı 08:00:00

Berfin'e kendi dokusundan yeni yüz

Hatay’da eski sevgilisinin kezzaplı saldırısı sonucu yüzü tanınmaz hale gelen Berfin Özek (17), ilk ameliyatını oldu. Genç kıza kendi dokularından yeni yüz yapılacak.

İskenderun ilçesinde eski sevgilisi tarafından yüzüne kezzap dökülerek hayata küstürülen Berfin Özek, estetik operasyon için Muğla Bodrum’a gelmişti. Bir dizi operasyon geçirecek olan genç kız, ilk ameliyatını oldu.

10 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 10 saat süren ameliyatı gerçekleştiren Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, bunun bir yüz nakli olmadığını, nakilsiz yüz yapım operasyonu olduğunu söyledi. Yeni yüzün tamamen Berfin’in kendi dokularıyla yapılacağını belirten Mutaf, yapılan işlemi de, ‘Kaybolan dokuların kişinin kendi doku kaynakları kullanılarak yerine konulması’ olarak tanımladı.

‘ESKİ GÜZELLİĞİNİ VEREMEYİZ’

Genç kızın eski yüzünü modellemediklerini ifade eden Dr. Mutaf, ‘’Berfin’e güzelliğini geri verme iddiamız yok. Kimyasal yanık sonucu  büzülmüş yapıları düzelterek yeni bir yüz kazandırmayı hedefliyoruz. Bazı izler elbette kalacak ama Berfin tedavi sonunda   psikolojik baskı yaşamadan hayatını devam ettirebilecek’’ diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX