0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Nisan 2017 Pazar 15:25:00 - Güncelleme:02 Nisan 2017 Pazar 15:50:00

Bedelli askerlik çıkacak mı? Bakan Bozdağ'dan yeni açıklama

Bedelli askerlik 2017 çıkacak mı? Askerlik görevini belli bir ücrete dayandırarak tamamlamak isteyen vatandaşların gözü kulağı bu haberde. Bedelli Askerlik yasası için Adalet Bakanlığı gerekli açıklamayı resmi kaynaklardan yaptı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamada “Bu yıl bedelli askerlik ve genel af gibi konular hakkında bir çalışma söz konusu olmadığı söyledi.”

2017 yılı bedelli askerlik yasası çıkacak mı? sorusu herkesin aklında iken, yetkililerden önemli bir açıklama var. Yasa çıkarsa ücret ne kadar olacak? Bedelli askerlik beklentisi sürüyor. Bedelli askerlik konusu ile ilgili hükümetin pek çok farklı yetkilisinde açıklamalar gelmeye devam ediyor.  Fırat kalkanı operasyonu bittiği zaman karar üzerinde çalışılacak olan Bedelli askerlik fiyatının geçmiş yıllarda belirtilen fiyattan olacağı tahmin ediliyor.  Yaklaşık 17-20 bin arasında bir fiyat olacağı düşünülen bedelli askerlik için yaş sınır da 27 olacak.

 

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI 

Bedelli askerlik ve profesyonel askerlik konusundaki sorulara açıklık getiren Işık, “Kanunen tecil hakkı olanlara yapılıyor. Makul mazereti olmayanların askerlik ödevini yerine getirmesi gerekiyor. TSK adım adım profesyonel orduya geçiyor. Bundan 10 yıl önce subay ve astsubayın dışında uzman çavuşlar vardı, şimdi uzman erbaş ve usta er var. Bu süreçte TSK'nın yükümlü ere ihtiyacı var. Bunu mağduriyet olarak görmek doğru değil. Bu bir hak ve görevdir, yapılması gerekiyor. Şuana kadar 2 milyon 800 bin kişinin meşru sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirdiğini kamuoyu biliyor zannediyorum. Bakaya sayısı da 450 bin civarında bu durumdakilerin vatani görevlerini yerine getirmeleri önemli." dedi.
Terörle mücadelenin sürdüğünü hatırlatan Işık, "Bir taraftan da Fırat Kalkanı Harekatı yapılıyor. Böyle bir durumda bedelli gündemimizde yok” ifadelerini kullandı.

 

Bedelli askerlik çıkarsa fiyatı ne kadar olur ve yaş sınırı

Fırat kalkanı operasyonu bittiği zaman karar üzerinde çalışılacak olan Bedelli askerlik fiyatının geçmiş yıllarda belirtilen fiyattan olacağı tahmin ediliyor.  Yaklaşık 17-20 bin arasında bir fiyat olacağı düşünülen bedelli askerlik için yaş sınır da 27 olacak.

 

Bedelli askerlik yapmak için nereye başvuruluyor?

Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurtiçinde askerlik şubelerine, yurtdışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX