0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ağustos 2021 Perşembe 18:30:00 - Güncelleme:12 Ağustos 2021 Perşembe 18:30:00

Asırlık lezzetler gelir kapısı oldu

Doğu Anadolu'da asırlardır yazın yapılıp kışın tüketilen hengel ve erişteler, Iğdır'daki 60 ev hanımına gelir kapısı oldu.

Doğu Anadolu'da asırlardır yazın yapılıp kışın tüketilen hengel ve erişteler, Iğdır'daki 60 ev hanımına gelir kapısı oldu. Ev hanımlarının yaptığı hengel ve erişteler, paketlendikten sonra Tuzluca Belediyesi'nin desteğiyle yürütülen "Tuzlucalı Çalışan Kadınlar" projesi kapsamında kurulan kooperatif aracılığıyla satışa sunuluyor.

Ürünlerin pazarlamasını yapan Elif Gümüştekin, ev kadınlarına gelir sağlamak için yaptıkları çalışma neticesinde, evlerde üretilen yöresel lezzetleri satışa sunarak değerlendiklerini söyledi.

Her mevsim, o mevsime uygun yöresel lezzetlerin hazırlandığını belirten Gümüştekin, "İlk başta 7 kadınla yöresel ürünler üretmeye başladık. Şimdi 60 kadın, evlerinde ürettiği yöresel ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kadınları gruplara ayırdık, bazıları reçel üretirken, bazı kadınlar ise erişte, mantı yapıyor. Yani hangi kadın elinden ne geliyorsa, en iyi neyi üretebiliyorsa evinde onu üretiyor, biz de öncülük yaparak onlara ürünlerini satma konusunda yardımcı oluyoruz." dedi.

Erişte yapan Nurgüzel Boztaş da ürettikleri erişteleri kooperatif yardımıyla satıp aile ekonomilerine katkı sağladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Eskiden kış hazırlığı için yaptığımız ve ürettiğimiz erişteleri şimdi ise ekonomimize katkı sağlamak için üretiyoruz. Evimizde ürettiğimiz hengel, erişte, sos, reçel gibi elimizden gelen, yöremize ait her türlü ürünü üretiyoruz. Bu ürünleri belediyemizin kurduğu kooperatif sayesinde satıyoruz ve bizim için gelir kaynağı oluyor."

Etiketler : hengel erişte ığdır gelir kapaısı Nurgüzel Boztaş
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX