0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2018 Perşembe 07:55:00 - Güncelleme:13 Aralık 2018 Perşembe 14:01:00

Bakan Turhan, Ankara'daki tren kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Ankara-Konya seferini yapan tren Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda denetim yapan lokomotife çarptı. Kazada çok sayıda yolcunun yaralandığı, bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekiplerinin gönderildiği bildirildi. Kazaya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma Bakanlığı kazanın yol denetim lokomotifine çarpması sonucu meydana geldiğini kaydetti. Ulaştırma Bakanı Turhan, yaptığı açıklamada 3'ü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını açıkladı. Soruşturma başlatılan kazayla ilgili 3 savcı görevlendirildi. Sağlık Bakanı Koca, "34 yaralımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor, 2'sinin durumu ağır" açıklamasını yaptı. Ayrıca tren kazasının yaşandığı yerde yaralı vatandaşımızın kalmadığı açıklandı. Kazada kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda kılavuz trene çarpması sonucu iki vagonu devrildi. İki vagonunun devrildiği kazada çok sayıda yolcu yaralandı. Kaza yerinde çok sayıda ambulans var. Ankara'da Yüksek Hızlı Tren'in karıştığı kazada yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuluyor. Saat 06.30 sularında meydana gelen tren kazasına ilişkin açıklama yapan yolcular üst geçidin trenin üstüne düştüğünü kaydetti.

BAKAN TURHAN: 9 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

İncelemeler sonrasında açıklama yapan Bakan Turhan, "Ankara'da 6.30 sularında Yenimahalle ilçemiz motor istasyonu civarında yol kontrolünden dönen lokomotifimiz ile YHT kafa kafaya çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir. Yapılan tespitlerde 3 makinist 5 yolcumuz hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevkedilmiştir. Bunlardan biri de hastanede hayatını kaybetmiştir. Bu kaza sonucunda 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Enkaz altında şu an kimse bulunmuyor" dedi.



ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTTI

Ankara Valiliği, başkentte YHT kazasında son tespitlere göre 1’i makinist 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 46 kişinin yaralandığını bildirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da meydana gelen 43 kişinin yaralandığı ve 4 kişinin de hayatını kaybettiği Yüksek Hızlı Tren kazasına ilişkin soruşturma başlattı

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Kazaya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma Bakanlığı, kazanın Yüksek Hızlı Tren ile denetim lokomotifinin çarpışması sonucu meydana geldiğini kaydetti.

4 ÖLÜ 43 YARALI

Ankara Valisi Vasip Şahin: Tren kazasında 43 vatandaşımız yaralandı, 4 vatandaşımız da hayatını kaybetti

206 YOLCUSU VARDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Konya seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren'in kaza yaptığı Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu yakınlarında incelemede bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in (YHT), kılavuz lokomotifle çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili Yenimahalle'deki Marşandiz İstasyonu yakınlarında incelemeler gerçekleştirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara-Konya seferini yapan YHT, Yenimahalle'deki Marşandiz İstasyonu yakınlarında kılavuz lokomotifle çarpıştı. Olayın ardından Bakan Turhan, olay yerine giderek kaza bölgesinde inceleme yaptı.

Bakanlık yetkilileri tarafından da kazaya ilişkin kriz masası oluşturuldu. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunca 3 kişilik heyet olay yerine gönderildi.

YHT'de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nun yakınlarında kılavuz lokomotifle çarpışarak raydan çıkmış ve üst geçidin ayağına çarpmıştı. Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken, bazı vagonlar da devrilmişti.

Bu sabah saat 06.30’da Ankara YHT Garı’ndan Konya’ya hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) yaklaşık 10 dakika sonra Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda henüz belirlenemeyen bir nedenle raydan çıkarak üst geçidin ayağına çarptı. Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"ÇARPMA DEĞİL, ÜST GEÇİT ÇÖKTÜ"

Kaza yerine ulaşan ve yolcularla konuşan İHA muhabiri Caner Ünver, kazayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Burada çok sayıda polis, itfaiye ve emniyet ekibi var. Kurtarma çalışmaları sürüyor. Tren istasyondan geçtiği anda üst geçidin trenin üstüne çöktüğü belirtildi. Çökme sonucu vagonlar devrilmiş. Kurtarma çalışmaları devam ediyor."

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Koca, "34 yaralımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor, 2'sinin durumu ağır" açıklamasını yaptı. Koca ayrıca tren kazasının yaşandığı yerde yaralı vatandaşımızın kalmadığını açıkladı.

3 GÖZALTI

Kazada kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.





Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX