0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Temmuz 2021 Cuma 18:30:00 - Güncelleme:30 Temmuz 2021 Cuma 18:30:00

Afetlere karşı komando eğitimi

Kars'ta, AFAD ekipleri gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Komando gibi eğitilen gönüllüler, Borluk Kanyonu'nda kayalıklarda kalan bir vatandaşı bulunduğu alana halatlarla inerek kurtardı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın "Gönüllülük Sistemi'ne" katılanlar, doğal afetlere karşı zorlu coğrafyalarda eğitimlerle hazırlanıyor. Komando eğitimlerini aratmayan tatbikatlarda kayalıklardan kuyulara, binalardan yangın yerlerine, mahsur kalanlar için nasıl arama kurtarma çalışması yapılacağı öğretiliyor. 40 AFAD gönüllüsünün, Borluk Kanyonu'nda gerçekleştirdiği tatbikatta, kayalıklarda kalan bir vatandaşın halat yardımıyla inilerek kurtarılması gerçeği aratmadı.

ÖNCE ONLİNE EĞİTİM VERİLDİ

Kars AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, "Online eğitim alıp saha eğitimi almak isteyen gönüllülerimize iki grup halinde birer hafta süreyle eğitimler veriyoruz. Saha eğitimlerinde çadır kurma, insani yardım, yangın söndürme ve arama kurtarma eğitimlerini de veriyoruz. Bu eğitimlere katılan gönüllülere İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla ilk yardım eğitimi de veriliyor. Bu yıl bu tür eğitimlerde amaçlanan seviyeyi tutturduk, gücümüze güç katmak için yine eğitimlere devam edeceğiz" dedi.

AFAD gönüllüsü öğretmen Çiğdem Karaca olası afet olaylarına karşı hazır olduklarını söyledi. Gönüllülerden Bilal Altun 3 günlük eğitimin ardından dağda arama kurtarma çalışmasına katıldıklarını dile getirdi.

Etiketler : afet komando eğitim
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX