0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

100 yıllık gurur

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Her yaştan yüz binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla tören alanlarına akın etti. 

19 Mayıs kutlamaları, sabah 07.30'da Samsun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Deniz ve kara askerleri,  Milli Mücadele'yi başlatmak üzere karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, izci kıyafetli öğrenciler tarafından Samsun Valiliği tören alanına götürüldü. 

ANITKABİR'E AKIN ETTİLER 

Anıtkabir'de düzenlenen törene ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’yla, sporcular ve öğrencilerden oluşan binlerce genç katıldı. Bakan Kasapoğlu, daha sonra Anıtkabir Tören Meydanı'nda 81 ili temsilen 81 Türk Bayrağı’yla hazır bulunan gençlerle fotoğraf çektirdi. Gençler, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğraflı tişörtlerle renkli görüntüler oluşturdu. Anıtkabir, törenin ardından ziyarete açıldı. 

TAKSİM’DE DE TÖREN YAPILDI 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda da tören düzenlendi. Anıt önüne çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İzmir’de Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sporcuların ve öğrencilerin oluşturduğu ekipler gösteri sundu. 

2 BİN 700 METREDE KUTLAMA

Türkiye'nin en uzun kış mevsiminin yaşandığı Kars Sarıkamış’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak organizasyonu düzenlendi. Sarıkamış Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel ve antrenörlerle bir grup genç, 2 bin 700 rakımlı Cıbıltepe’nin zirvesine yürüyerek çıktı. Kayak ve snowboard takımlarını giyen ekip, kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetre olduğu pistte, Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla kayak gösterisi yaptı. 

Yurdun dört bir yanında öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Muğla Fethiye’de dalgıçlar,19 Mayıs’ı denizin dibinde açtıkları Türk bayrağıyla kutladı. 

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı “100 Klasikle 100. Yıl” konvoyuyla İstanbul'u gezerek kutladı. 

Samsun Tütün İskelesi'ndeki programda Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi kapsamında, İstanbul'dan 16 Mayıs'ta yola çıkan yelkenliler, su takıyla karşılandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX