0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Mart 2021 Cuma 13:56:00 - Güncelleme:12 Mart 2021 Cuma 13:56:00

10 yaşında ticarete atıldı

İzmir'de yaşayan 10 yaşındaki Elif Ulusan, pandemi nedeniyle zamanını evde geçirirken, internetten izlediği videolarla doğal makyaj ürünleri yapmayı öğrendi. Ardından da doğal ruj ve dudak parlatıcısı üretmeye başladı. Makyaj malzemelerini internet üzerinden satışa çıkaran Elif, kazandığı parayı biriktirip, ABD'de üniversite okuyarak, plastik cerrah olmak istiyor.

Sabiha Ahmet Tabak Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Elif Ulusan, pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle yaşıtları gibi zamanını evde geçirmeye başladı. İnternette videolar izleyen küçük kız, ruj ve dudak parlatıcısı yapımına merak sardı. Videoları izleyerek yapımını öğrendiği doğal ruj ve dudak parlatıcılarını önce çevresindekilere ardından da internet üzerinden 20 ila 25 TL'ye satmaya başladı. Ulusan, ABD'de üniversite okumak ve plastik cerrah olmak istiyor.

'HEM EVDEKİ VAKTİMİ DEĞERLENDİRİYORUM HEM DE HARÇLIK ÇIKARIYORUM'

Vazelin, aloe vera jeli ve zeytinyağı kullanarak doğal ürünler yapan Ulusan, "Evde online eğitime döndükten sonra canım çok sıkılmaya başladı. İnternette bir video gördüm. Videoda bir kız, kozmetik ürünler yapıyordu. Videoya bakarak çeşitli renklerde rujlar yapmaya başladım. Bu rujları paketlerin içine koyarak satmaya başladım. Böylelikle hem evde geçirdiğim vakti değerlendiriyorum hem de harçlığımı çıkarıyorum. En büyük hedefim kazandığım paralarla ileride Amerika'ya gidip, eğitim almak" dedi.

HEDİYELİ DUDAK PARLATICILARI

Ulusan, "İlk önce aloe vera jelini bir kap içerisine koyuyorum. Biraz karıştırıyorum. İçerisine eritilmiş vazelin ekliyorum. Bunları karıştırdıktan sonra da içine pigment veya gıda boyası ilave ediyorum. Bu karışımlarımı tüplerin içerisine koyuyorum. Paketlerimin içerisine lolipop, şeker, bilezik, not defteri, kalem gibi hediyeler de koyuyorum" diye konuştu. Ulusan, ileride kendi şirketini kurmak istediğini de kaydetti.

Etiketler : elif ulusan pandemi ticaret
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX