0530 708 54 54
0530 708 54 54

Prof. Dr. Onur Başer şimdi insanların yüzüne nasıl bakacak?

Türkiye'ye karşı muhalif haberleri ile dikkati çeken DW Türkçe, 23 Mart'ta gerçekleştirdiği röportajda ABD'de görev yapan Prof. Dr. Onur Başer ile konuştu.

Söz konusu röportajda Başer Türk sağlık sistemini yerden yere vurarak şu ifadeleri kullanmıştı;

"En düşüğünü bile alsak Türkiye'de 32 milyon kişinin koronavirüsünden etkileneceğini gösteriyor. 32 milyon kişinin etkilenmesi 150 bin ile 600 bin arasında bir ölüm olacağının habercisi. 1.6 milyon hastanın yatış olacağını gösteriyor. Türkiye'de yatak sayısı 200 bin kadar. En az 640 bin hastanın yoğun bakım ünitesine ihtiyacının olacağını gösteriyor. Ki bu sayı Türkiye'de 40 bin civarı"

HİÇBİR ÖNGÖRÜSÜ TUTMADI

ABD'de görevli olan Başer'in yönelttiği eleştiriler ve yaptığı simülasyonun gerçekleri yansıtmadığı kısa süre sonra Sağlık Bakanlığı'nın objektif şekilde açıkladığı rakamlar ile tamamen çürütüldü. Öyle ki Türkiye, aldığı önlemler ve süreci yönetme konusunda dünyada parmakla gösterilen bir konuma geldi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX