0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Temmuz 2021 Pazar 15:00:00 - Güncelleme:11 Temmuz 2021 Pazar 15:00:00

TikTok'tan Bitcoin'e darbe

Çin ve ABD gibi ülkelerin yasaklarıyla boğuşan Bitcoin bu kez bir sosyal medya platformundan darbe yedi.

Çin ve ABD gibi ülkelerin yasaklarıyla boğuşan Bitcoin bu kez bir sosyal medya platformundan darbe yedi. TikTok bundan böyle içerik üreticilerin videolarda kripto para birimleri ve finansal hizmetlere yer vermesine müsaade etmeyecek.

TikTok yalnızca kripto para videolarını değil; aynı zamanda döviz ticareti, yatırım hizmetleri, ticaret platformları başta olmak üzere finansal hizmetleri topyekün yasakladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Paranın mali varlıklarının, kredilerin ve kredi kartlarının ödünç verilmesi ve yönetimi, şimdi al sonra öde (BNPL) hizmetleri, ticaret platformları, kripto para birimi, döviz, banka ve ön ödeme kartları, döviz ticareti, piramit şeması (finansal olmayan hizmetler dahil), yatırım hizmetleri, kredi onarım hizmetleri, kefalet senedi, borç yardımı programları, küçük yatırımla çabuk zengin olma planları, borç konsolidasyonu hizmetleri ve kuruş açık artırması dahil ancak bunlarla sınırlı kalmamak üzere her türlü finansal hizmet veya ürünler yasaktır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX