0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ocak 2019 Perşembe 12:04:00 - Güncelleme:17 Ocak 2019 Perşembe 12:05:00

SpaceX, uzay çalışmalarını Los Angeles'tan Teksas'a kaydırıyor

SpaceX, yeni nesil fırlatma sistemleri üzerinde çalışmayı Los Angeles'tan Teksas'a kaydırmayı planladığını açıkladı.

TM Dijital Haber Merkezi

SpaceX 16 Ocak'ta yaptığı açıklamada, yeni nesil yeniden kullanılabilir fırlatma sisteminin üst aşaması olan Starship aracının prototiplerini, Güney Teksas'ta bir fırlatma alanı olarak kullanılmak üzere tasarlanan bir alanda inşa etmeyi planladığını bildirdi.

Şirket sözcüsü Eva Behrend, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "SpaceX, Güney Teksas sitemizdeki Starship test aracını geliştiriyor ve işlemleri kolaylaştırmak için burada test edecek." dedi.

Endüstri kaynakları, Güney Teksas'a geçişin, Los Angeles bölgesine göre daha düşük üretim ve iş gücü maliyeti göz önüne alındığında, masrafları azaltmanın bir yolu olabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde SpaceX, gelecekte yaşanacak olağanüstü zorluklardan dolayı işçi sayısını yaklaşık yüzde 10 azaltacağını duyurmuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX