0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2019 Cumartesi 13:18:00 - Güncelleme:12 Ocak 2019 Cumartesi 13:53:00

Türkiye ile Ukrayna arasında 'Bayraktar TB2' anlaşması imzalandı

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA satın almaya yönelik anlaşma imzaladıklarını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye ile Bayraktar TB2 modeli İnsansız Hava Aracı (İHA) satın alımına yönelik anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Poroşenko açıklamasında, ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile anlaştığımız gibi Ukrayna ordusu için Bayraktar TB2 İHA alımı konusunda anlaşma imzalandı.'' ifadelerine yer verdi.

Ukroboronprom devlet konvansiyonunun bir parçası olan Ukrspetsexport şirketi ile Türk Baykar Makina arasında yapılan anlaşmanın, Ukrayna ile Türkiye arasındaki askeri teknik işbirliğini genişletme çabalarından biri olduğunu belirten Poroşenko, ''Operasyonel-taktik seviyede yüksek teknolojiye sahip Bayraktar TB2, yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor.'' dedi.
 
Porolenko, NATO standarlarını karşılayan modern silahlarla Ukrayna ordusunu silahlandırmaya devam edeceklerini de ifade etti.

 

 

Katar'a 6 Bayraktar

Katar'da düzenlenen DIMDEX 2018 Deniz Savunma Fuarında Türk firmaları göz doldurdu.

DIMDEX'te dikkatleri üzerine çeken Bayraktar Taktik Blok 2 insansız hava araçlarının da satışıyla alakalı sözleşme imzalandı. Sözleşme kapsamında Katar Silahlı Kuvvetleri için 6 adet insansız hava aracı 3 adet 3 Adet Yer Kontrol İstasyonu Sistem ve ekipmanları ile İHA Eğitim Simülatörü teslim edilecek.

Kaynak: star.com.tr

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX