0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Temmuz 2021 Salı 16:26:00 - Güncelleme:20 Temmuz 2021 Salı 16:34:00

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos uzaya fırlatıldı

Milyarder iş insanı Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin'in geliştirdiği ve Bezos dahil 4 kişiyi taşıyan New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı.

Uzaya giden ilk milyarder olan Richard Branson'dan sonra sıra Amazon'un kurucusu, 201 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'a geldi.

Jeff Bezos'un şirketi Blue Origin'in geliştirdiği ve Bezos dahil 4 kişiyi taşıyan New Shepard uzay aracı ABD'nin Teksas eyaletinden uzaya fırlatıldı.

New Shepard roketine binen ve aynı zamanda hayatlarını şirkete teslim edenler arasında ise Jeff Bezos'un kardeşi Mark Bezos, 82 yaşındaki havacı Wally Funk ve 18 yaşındaki Hollandalı öğrenci Oliver Daemen var.

11 dakikanın ardından kapsül başarıyla dünyaya döndü.

Amazon'un kurucusu, uçuş öncesi FOX Businnes kanalına verdiği röportajda, "Endişeli değil heyecanlıyım" demişti.

UZAYA GİDEN İLK MİLYARDER BRANSON

Bezos'un rakibi Virgin Galactic'in sahibi Richard Branson, 9 gün önce başarılı bir yörünge altı uçuş gerçekleştirmişti.

Öte yandan, milyarderlerin uzay yarışı doğaya olan etkileri nedeniyle eleştirilerin hedefinde bulunuyor. Her roket kalkışı 300 tona yakın karbondioksit salınımına neden oluyor.

Etiketler : jeff bezos amazon uzay
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX