0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:25 Eylül 2018 Salı 00:00:00

Japonlar uzayı kazıyor

Teknoloji devi Japonya, uzay madenciliği için ilk adımını attı. Hayabusa 2 uzay aracı, Ryugu asteroidindeki 83 milyar dolarlık maden için çalışmalara başladı. 

ÜÇ YILDA HEDEFE ULAŞTI 

Japonya Uzay Araştırma Ajansı tarafından geliştirilen uzay aracı Hayabusa 2, tarihi bir başarıya imza attı. Ryugu asteroidinde araştırma amaçlı örnek toplamak üzere tasarlanan Hayabusa 2, 3 yılı geçen yolculuğun ardından hedefine ulaştı. Bir kilometre genişliğindeki Ryugu’ya yaklaşan ve fotoğraflar paylaşan uzay aracı, Rover-1A ve Rover-1B isimli keşif araçlarını asteroide bıraktı. Sorunsuz şekilde yüzeye iniş yapan ve çektikleri ilk fotoğrafları dünyaya göndermeye başlayan deneysel araçlar, asteroidin farklı bölümlerini inceleyecekler. 

YÜZEY PATLAYICIYLA AÇILACAK

Burada hem dünyadan kontrol edilebilecek hem de otonom olarak görev yapacak Rover 1A ve Rover 1B, silindirik şekilde ve birçok gelişmiş sensör kamerayla donatılmış durumda. Hayabusa 2’nin daha önemli bir görevi daha bulunuyor. Ana geminin, yüzeyde patlayıcıyla açacağı kraterden toplanan örneklerle 2020’nin sonlarında dünyaya dönmesi bekleniyor. Bundan elde edilecek verilerin birçok konuda kilit detaylar vereceği tahmin ediliyor. Asteroitler üzerinde değerli madenler bulunuyor. Sadece Ryugu için 83 milyar dolarlık bir değerden bahsediliyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX