0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:00:00 - Güncelleme:28 Temmuz 2021 Çarşamba 15:00:00

Instagram, TikTok gibi olacak

Instagram Keşfet bölümünde içerikleri TikTok'taki gibi dikey formatta sunacak.

Instagram Keşfet bölümünde içerikleri TikTok'taki gibi dikey formatta sunacak. Yani parmağınızı sağ-sol değil de, aşağı-yukarı hareket ettirerek Keşfet önerileri arasında gezineceksiniz. Bu atılımıyla Instagram, uygulamayı TikTok'laştırma sürecinde bir basamak daha ilerlemiş olacak. Şu anda benzer bir sistem Reels tarafında da uygulanıyor. Kullanıcılar videolar arasında geçiş yapmak için parmaklarını yukarı kaydırıyorlar.

Alessandro Paluzzi'nin açıklamasına göre, Instagram Keşfet bölümünün kullanımını olumsuz anlamda etkileyecek bir tasarım değişikliği bulunmuyor. Kullanıcı önerilen gönderilerden herhangi birine tıklamadığı müddetçe Keşfet'in güncel hali değişmeyecek. Ancak bir videoya tıklandığında Instagram otomatik olarak dikey moda geçiş yapacak ve paylaşımlar arası gezinti bu şekilde yapılacak. Ayrıca ilgili gönderiden çıkmak için de sol üst köşeye geri tuşu yerleştirilmiş durumda.

Etiketler : Alessandro Paluzzi Instagram TikTok
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX