0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2019 Perşembe 09:20:00 - Güncelleme:21 Kasım 2019 Perşembe 09:20:00

Suna Kıraç kimdir, kaç yaşında? Suna Kıraç ne iş yapıyor?

Suna Kıraç kimdir, kaç yaşında? Suna Kıraç ne iş yapıyor? sorularının yanıtı merak ediliyor. Suna Kıraç, GİB tarafından açıklanan 100 kişilik Vergi Rekortmenleri listesinde 6. sırada yer aldı. Haberi gören vatandaşlar Suna Kıraç hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Suna Kıraç kimdir, kaç yaşında? Suna Kıraç nereli, ne iş yapıyor? sorularının yanıtı haberimizde sıralanıyor.

Suna Kıraç kimdir, kaç yaşında? Suna Kıraç nereli, ne iş yapıyor? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Suna Kıraç, GİB tarafından açıklanan Vergi Rekortmenleri listesinde 6. sırada yer aldı. Vatandaşlar Suna Kıraç hakkında araştırma yapmaya başladı. Vergi Rekortmeni Suna Kıraç ile ilgili merak edilenler haberimiz içerisinde yer alıyor..

 

SUNA KIRAÇ KİMDİR?

Suna Kıraç, 1941 yılında Ankara’da doğmuştur. Annesi Sadberk Hanım, babası Vehbi Koç’dur. Suna Kıraç, Koç Holding Yönetim Kurulu başkan vekilidir. Semahat Koç (d.1929), Rahmi Koç (d.1930), Sevgi Koç (Gönül) (1938) adlarında ablası, kız kardeşi ve abisi vardır. Arnavutköy Amerikan Kız Kolejini bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finansman konularında eğitim alarak mezun oldu.T.C. Bakanlar Kurulu'nun 23 Eylül 1997 tarihli kararı ile Türkiye'de eğitim, sağlık ve sosyal hizmet alanlarında yaptıkları katkılar dolayısıyla 27 Ekim 1997 günü T.C. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirildi.Suna Kıraç, 1999'da, üstün yöneticilik ve liderlik vasıfları ile Koç Holding'e, iş dünyasına ve Türk çocuklarının eğitimine katkılarından dolayı London Business School tarafından "Onur Üyeliği"ne layık görülmüştür.

Suna Kıraç, 2000 yılından beri ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) adı verilen hastalıkla mücadele etmekte ve çevresiyle sadece gözleriyle iletişim kurabilmektedir. Suna Kıraç konuşmak ya da bir mesaj iletmek istediğinde tam karşısına koyu renklerle yazılmış 29 harften oluşan bir alfabe konuluyor. Hemşireler tek tek harfleri gösteriyor. Suna Kıraç kirpiklerini kırpıştırdığında ilgili harf yazılıyor. Oluşturmasını istediği kelimeyi sırayla göstererek not ettiriyor. Kelimeler tek tek bulunarak cümle oluşturuluyor.Suna Kıraç, eşi İnan Kıraç'la birlikte kurdukları Pera Müzesi ve 1 Mart 2007'de hizmete sundukları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ile ülkesine hizmet yatırımlarını sürdürmektedir. 

İstanbul'a dünya çapında bir oditoryum ve kültür merkezi kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Suna Kıraç'ın 2006 yılında yayımlanan, tüm geliri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlanan ve editörlüğünü Rıdvan Akar'ın yaptığı "Ömrümden Uzun İdeallerim Var" adlı kitabı 100.000'in üstünde sattı ve yılın en çok satan kitaplarından biri oldu.Suna Kıraç, 2000 yılında, İnan Kıraç ile birlikte; Vehbi Koç Vakfı Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Antalya Kaleiçi Müzesi'ni kurdu. Daha sonra da 2003 yılında, kültür-sanat, eğitim ve sağlık konularında faaliyet gösteren Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nı ve 2005 yılında da Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'ni kurmuştur.2009 yılında eşi İnan Kıraç'la beraber Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü katkılarıyla İstanbul Turizm Onur Ödülünü aldı.Suna Kıraç İnan Kıraç, İnan Kıraç ile 1969 yılında evlendi. 

Çocukları olmadı ama evliliklerinin 15. Yılında 4 aylıkken İpek Kıraç (d. 29 Kasım 1984) adında bir kız çocuğunu 1 Şubat 1985 tarihinde evlat edindiler. 
Üyelikleri 

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu ÜyesiKoç Üniversitesi Mütevelli Heyeti ÜyesiTürk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ÜyesiRobert Koleji, Mütevelli Heyeti ÜyesiKoç Özel Lisesi İcra Kurulu ÜyesiTürkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Kurucu Üyesi ve Mütevelli Heyeti ÜyesiTürkiye Aile Planlaması Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX