0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Haziran 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:20 Haziran 2019 Perşembe 08:00:00

'Doğu Akdeniz'de paylaşmayı öğrenecekler'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rum yönetimi ve Yunanistan'ı, paylaşım konusunda uyardı. 

Ankara'da düzenlenen, “Nüfus Hareketleri ile Güvenlik Arasındaki İlişki” hakkında Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına değindi. Çavuşoğlu, “İstediğimiz tek bir şey var; Rum tarafı, Yunanistan, AB, herkesin kabul ettiği Kıbrıs Türklerinin haklarının da garanti altına alınması. Çok mu fazla şey isteniyor? Bu kadar basit. Paylaşmayı öğreneceğiz” ifadelerini kullandı. 

FİLİSTİN'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM 

Filistin sorununa da değinen Çavuşoğlu, “Özellikle iki devletli çözümü, evini terk etmek zorunda kalan, zor şartlar altında kalan Filistinlilerin haklarını parayla satın alma teşebbüslerinin de reddedileceğini, İslam İşbirliği Teşkilatı'nda vurguladığım gibi, bugün buradan da vurgulamak isterim. Dolayısıyla bu çabalar beyhude çabalardır” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX