0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Haziran 2021 Pazartesi 17:30:00 - Güncelleme:28 Haziran 2021 Pazartesi 17:30:00

Google'dan güvenlik uyarısı

En çok kullanılan arama motoru Google, haber sitelerinin güvenilirliği konusunda kullanıcıları uyaracak olan yeni bir özelliği test ediyor.

En çok kullanılan arama motoru Google, haber sitelerinin güvenilirliği konusunda kullanıcıları uyaracak olan yeni bir özelliği test ediyor. Bu özellikle birlikte, bakmakta olduğunuz haberin güvenilir olup olmadığı hızlıca test edilecek ve eğer içerik güvenilmezse, bir uyarı mesajıyla karşılaşacaksınız.

Google, içerikte geçen bilgileri doğrularken fact-checking yöntemini kullanacak. Yani bir haber çıktığında birden fazla site taranacak ve sitelerde yer alan bilgiler birbirlerinden farklılarsa, fotoğrafta gördüğünüz gibi bir uyarı alacaksınız.

Fakat burada odaklanılması gereken başka bir nokta var ki o da Son dakika haberleri. Normal şartlarda bahsettiğimiz gibi diğer birçok siteyi kullanarak doğrulama yapacak olan Google, son dakika haberlerini doğrulamak konusunda sorun yaşayabilir. Bunun da arama motorunun aslında doğru olan bir haberi, riskli şeklinde kullanıcılara sunmasına sebep olabileceği düşünülüyor.

Etiketler : Google haber siteleri rM motoru
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX