0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Mart 2019 Perşembe 13:54:00 - Güncelleme:14 Mart 2019 Perşembe 13:58:00

Fotoğraf çekmek isteyen adama oklu saldırı

Avustralya'da bir kişi, ok ve yayla donanmış bir saldırgan tarafından saldırıya uğradı.

Avustralyalı bir adamın iPhone'u, onu bir ok saldırısından kurtarmayı başardı. Kimliği açıklanmayan mağdur, evinin önüne aracını park ettikten sonra karşısında ok ve yayla donanmış bir kişi ile karşılaştı.

FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İSTEDİ

Saldırganın fotoğrafını çekmek isteyen adam, telefonunu çıkardığı sırada iPhone'sine bir ok saplandı.

Olay yerine gelen polis, 39 yaşındaki erkek saldırganı tutuklasa da  kefaletle serbest kaldı.

Apple ürünlerinin daha önceden hayat kurtardığını biliyoruz. Avustralya'da yaşanan yeni bir olay, bu ürünlerin beklemeyebileceğiniz şekilde bile hayat kurtarıcı olabileceklerini açıkça ortaya koyuyor.

Bu hafta, Avustralyalı bir adamın iPhone'u, onu bir ok saldırısından kurtarmayı başardı. Hem de fantastik filmleri aratmayacak cinsten.

Richmond Polis Bölgesi'ndeki polis memurları, Yeni Güney Galler'deki Nimbin kasabasından garip bir çağrı aldı. Oraya vardıklarında, ok ve yayla donanmış bir saldırgan tarafından saldırıya uğradığını söyleyen 43 yaşında bir adamla karşılaştılar.

Sabah saat 9.00 civarında kimliği açıklanmayan kurban, kendi mülkünün önüne park ettiği araçtan indiğinde artık günümüzde pek fazla rastlanmayan silahlarla donanmış bir saldırganla karşı karşıya kaldı.

Kimliği belirsiz kurbanımız, bu sırada saldırganın fotoğrafını çekmek için iPhone'unu çıkardı. İddiaya göre saldırgan tam bu sırada 'sıradışı' silahını kullanarak kurbana bir ok fırlattı. Yaydan fırlayan ok, kurbanın elinde tuttuğu cihaza saplanarak cihazın çenesine çarpmasına sebep oldu ama iddiaya göre ateşlenen ok cihazın gövdesine saplanıp kaldı.

Kurbanın hangi iPhone modeline sahip olduğu belli değil, ancak cihazın üçüncü parti bir dış ekran koruyucusuna sahip olduğu anlaşılıyor. Yaydan çıkan okun ivmesi sebebiyle ufak yaralanma yaşayan kurban, tıbbi müdahale görmeye gerek bile duymadı.

Polis olay yerine geldiğinde, ev sahibinin bir tanıdığı olduğu bilinen 39 yaşındaki erkek saldırganı tutukladı.

Saldırganın yerel bir karakola götürüldüğü ve kişiye bedensel zarar verme, kişiye zarar verme amaçlı saldırı yapma suçlarıyla hakkında dava açıldığı bildirildi. Yine de kefaletle serbest kalan saldırgan, 15 Nisan tarihinde mahkemede hesap verecek.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX