0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Mayıs 2020 Cumartesi 13:12:00 - Güncelleme:09 Mayıs 2020 Cumartesi 13:12:00

Dünyadan Jüpiter'in en net fotoğrafı çekildi

Kaynak: DHA

ABONE OL

ABD'nin Hawaii eyaletindeki Gemini Rasathanesi'nden Jüpiter'in en net fotoğrafı çekildi. Fotoğrafın ‘lucky imaging' tekniği kullanılarak çekildiği ve söz konusu tekniğin normal şartlarda ortaya çıkan bulanıklığı keskinleştirdiği belirtildi.

ABD’nin Hawaii eyaletindeki Gemini Rasathanesi’nden Jüpiter’in en net fotoğraflı çekildi. Kaliforniya Üniversitesi’nin yürüttüğü çalışma kapsamında, Hawaii eyaletinde bulunan Gemini Rasathanesi’nden Jüpiter’in en net fotoğrafı çekildi. Çekilen fotoğrafın ‘lucky imaging’ tekniği ile daha net hale getirildiği ifade edilirken; fotoğraf sayesinde gökbilimcilerin gezegeni daha iyi anlayabilecekleri belirtildi.

GEZEGENDE YÜZ YIL SÜREN FIRTINALAR OLABİLİYOR

İngiliz medyasındaki habere göre Jüpiter, uzun süren büyük fırtınalarıyla bilinen bir gezegen. Kaliforniya Üniversitesi’ndeki çalışmayı yürüten Michael Wong, çekilen bu fotoğraf sayesinde gezegenin daha iyi analiz edilebileceğini ve incelenebileceğini ifade etti. Wong, “Bu fotoğraflar uzaydan çekilenlere güçlü bir rakip” dedi.

Etiketler : jüpiter dünya fotoğraf gemini rasathanesi lucky imaging
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX