0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Ağustos 2021 Cumartesi 12:00:00 - Güncelleme:07 Ağustos 2021 Cumartesi 12:00:00

Bayraktar TB3 ABD gündeminde! "Önemli bir caydırıcı güce sahip"

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Türkiye'nin insansız hava araçları yine dünya basınında yerini aldı. Geliştirme çalışmaları süren Bayraktar TB3, ABD'nin önemli savunma sitelerinden birine konu oldu. TB3'ün devreye girmesiyle Türkiye'nin önemli bir caydırıcı güce sahip olacağının altı çizildi.

Türkiye'nin insansız hava araçları dünya basınında yer almaya devam ediyor. Geliştirme çalışmaları süren Bayraktar TB3, ABD'nin önemli savunma sitelerinden birine konu oldu.

ABD'nin önemli savunma haberleri sitesi "defense news", geliştirme çalışmaları süren TB3'ün devreye girmesiyle Türkiye'nin önemli bir caydırıcı güce sahip olacağının altını çizdi.

Haberde Türkiye'nin denizde savaş uçağı filosu oluşturduğu vurgusu da yapıldı.

"TB3 BU ALANDAKİ ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK"

TB3'lerin Türkiye'nin önemli savaş gemisi projelerinden olan TCG Anadolu ile birlikte görev yapacağı da haberde yer alan önemli başlıklardan biri oldu.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın "TB3 bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracak" sözüne de vurgu yapan haber sitesi, TB3'ün 2022'de gökyüzüyle buluşacağını belirtti.

GEMİYE SİHA KONUŞLANDIRMA PROJESİ DÜNYANIN YAKIN TAKİBİNDE

TB3'lerin kanatlarının katlanabileceği ve gemide 30 ila 50 SİHA'nın konuşlanabileceği, bin 450 kilogram ağırlığa araçların ve maksimum uçuş süresinin 24 saat olacağı yazıldı.

Etiketler : baykar selçuk bayraktar tb3 insansız hava aracı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX