Baykar, Bayraktar DİHA'nın test görüntülerini paylaştı

Kaynak: AA
Baykar, Bayraktar Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı'nın (DİHA) 8 bin feet operasyonel irtifa uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu.
Baykar, Bayraktar DİHA'nın 8 bin feet operasyonel irtifa uçuşu gerçekleştirdiği görüntüleri resmi Twitter hesabından paylaştı.
Milli Teknoloji Hamlesi etiketiyle paylaşılan görüntüde, "Bayraktar DİHA 8 bin feet operasyonel irtifa uçuşu" ifadesi yer aldı.
✈️ #BayraktarDİHA 8000 feet Operasyonel İrtifa Uçuşu ✅
— BAYKAR (@BaykarTech) January 9, 2023
✈️ #BayraktarVTOL 8000 feet Operational Altitude Flight ✅#MilliTeknolojiHamlesi pic.twitter.com/6ynFto3BbU
İlk kez TEKNOFEST'te sergilenen Bayraktar DİHA, keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Taktik İHA sınıfında bir hava aracı olarak öne çıkıyor. DİHA, otomatik seyir uçuşu, otonom kalkış, otonom iniş ve yarı otonom seyir uçuşu yapabiliyor. 150 kilometreye kadar haberleşme menziline sahip Bayraktar DİHA'nın düşük yakıt tüketimli benzinli motoru, yüksek dayanım süresi sunuyor.
- 2022'de 138 binden fazla siber saldırı engellendi
- Dijital birliğin "ağır abisi" Kapgan ilk kez ateş etti
- Twitter'dan dolandırıcılığın önüne geçebilecek yazı tipi değişikliği
- NATO'nun istihbarat yazılımı ihalesini Türk şirketi kazandı
- Google, yakınınızdaki satılık araçları gösterecek
- Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma açıklaması: Devrim yapacak