0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ekim 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:16 Ekim 2019 Çarşamba 08:00:00

Performans artırmıyor öldürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimlerde performans artırıcı diye satılan çikolata ve kahvelerde, aşırı dozda kullanıldığında ölüme yol açan ilaç hammaddeleri tespit etti.

Bakanlık, etten, çikolataya, içecekten, bala kadar birçok üründe insan sağlığını tehlikeye düşürecek yabancı maddeler tespit etti. Zehir saçan ürün listesinde yer alan “cinsel gücü artırıcı enerji yüklü” diye satılan çikolata, kahve ve enerji içeceklerinde sildenafil, tadalafil gibi ilaç hammaddeleri tespit edildi. 

ULAŞILMASI KOLAY

Uzmanlara göre, hemen her markette kolaylıkla ulaşabildiğimiz ürünlerde kullanılan bu maddeler, bilinçsiz ve aşırı tüketildiğinde kalp krizine hatta ölüme yol açıyor. 

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL 

İnsan sağlığı açısından çok tehlikeli olan bu ürünleri satan firmalara bir yılda 22 bin 742 lira ceza kesildi. Ancak cezalar, kazançları cezaların üzerinde olan firmaları durdurmaya yetmiyor. Yılda 600 milyon insan dünya genelinde gıdaya bağlı hastalıklarla karşılaşıyor ve bunlardan 320 bini hayatını kaybediyor. 

BU ÜRÜNLERE DİKKAT

İnsan sağlığını tehlikeye sokan ürünlerle bunları üreten ve pazarlayan firmaların listesine https://www.tarimorman.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX