0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ocak 2018 Çarşamba 17:05:00 - Güncelleme:10 Ocak 2018 Çarşamba 17:12:00

Sumudica iddialı konuştu: Şampiyonluk neden olmasın

Kayserispor’un Rumen teknik direktörü Marius Sumudica, takımının Antalya kampımda arkadaşımız Selahattin Ekrekli’ye çok özel açıklamalarda bulundu.

Kayserispor’un Rumen teknik direktörü Marius Sumudica, takımının Antalya kampımda arkadaşımız Selahattin Ekrekli’ye çok özel açıklamalarda bulundu.

ELİMİN TERSİYLE İTMEM

ROMANYA’DA Astra Giurgiu takımını şampiyon yapmıştım. Orada tek rakibimiz Steaue Bükreş’ti. Burada 4-5 takım şampiyonluk mücadelesi veriyor. Ama neden olmasın? Fırsatları yakalarsak ben takımıma maç kaybetmesini söylemem, yakaladığımız fırsatı değerlendirmek isterim. Hedefim her zaman üst sıralardır. Bu fırsatı yakalarsak elimin tersiyle itmem. Benim kafamda antrenmanda bile her zaman kazanmak var.

BİLSEM BAHİS OYNARDIM

EĞER şampiyonun kim olacağını bilsem bahis oynardım. Hiç bir fikrim yok bu konu hakkında. Başakşehir, G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş en büyük şampiyonluk adayları. Sürpriz yapacak takımlar arasında Göztepe ve Trabzonspor’u da österebilirim. Taraftarımızla birlikte daha güçlüyüz. Her maçımıza gelsinler. Takımı desteklesinler. Eğer böyle devam ederlerse ben de onlara söz veriyorum onlarla berber takımı yukarılara taşıyacağım.

İLK YARI HEDEFİM 25 PUANDI

BEN de bu kadar puan beklemiyordum ilk yarı… Çünkü 17 yeni oyuncu katılmıştı aramıza. Yeni futbolcu katılınca adaptasyon süreci gerekir. İdmanlarda oyuncularımın performansları beni gerçekten etkiledi. 25 puanı göreceğimizi ben bile eklemiyordum. Sonuçta 30 puanı geçtik. Başakşehir’le aramızda fazla puan farkı yok. İlk 5 sıra için mücadelemiz devam edecek. İlk 8 içinde kalmak istiyoruz. Sonraki hedefimiz de Avrupa Kupalarına katılma hakkını elde etmek.

Konya beni 2. planda tuttu

KAYSERİSPOR’DAN önce Konyaspor bir teklif yapmıştı. Konya ile görüşüyorduk. Menajerim bana Konyaspor’un teklif yapacağını belirtti ama beni ikinci planda tutmuşlardı. Kayserispor daha olumlu bir teklif yaptı, ben de zaman kaybetmemek için Kayserispor’u seçtim. Önceki senelerde Gaziantepspor’dan bir teklif gelmişti. O yüzden Türk futbolunu yakından takip ediyordum. Çok zor bir lig. Kaliteli yabancılar geliyor. Kaliteli yabancılar geldiği için mücadeleci bir lig oluyor.

Cenk Tosun gördüğüm en iyi forvet

TÜRKİYE’DE çok kaliteli futbolcular var. Bunlardan biri de Cenk Tosun… Gerçekten Cenk Tosun benim hayatımda gördüğüm en iyi forvet oyuncularından birisi. Ona da Premier Lig’de başarılar diliyorum. Deniz Türüç gerçekten potansiyeli olan bir oyuncu. Ama her zaman daha fazla çalışması gerekiyor. Her gün üstüne koyarak gidiyor. Çalıştıkça daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Herkes bana Terim’i soruyor

Antrenmanda ve hazırlık maçında da kazanmak için sahaya çıktığını hatırlatan Sumudica, “G.Saray’dan ilk yarının rövanşını almak istiyoruz. Herkesin bana neden Fatih Terim'i sorduğunu anlamıyorum” dedi.

GERÇEKTEN BÜYÜK BİR İSİM

İKİNCİ yarının ilk maçında G.Saray’ı ağırlayacak olan Sarı-Kırmızılılar, bu maça özel bir önem veriyor. Maç hakkındaki görüşünü sorduğumuz Sumudica, “G.Saray ilk yarıda bizi yenmişti. Ama o maçta takımımız daha çok yeniydi. Şimdi başlarına Fatih Terim geçti. Terim, gerçekten büyük bir isim. Tabi ki bu onlar için bir avantaj. Ama futbol sahada 11’e 11 oynanan bir oyun. Umarım kazanan taraf biz oluruz. Bakalım maçta neler olacak göreceğiz. Umarım biz kazanırız” dedi.

BENİM İÇİN DE ÖNEMLİ

SUMUDİCA, şöyle devam etti: “Herkesin bana neden Fatih Terim'i sorduğunu anlamıyorum. Kayserispor sadece G.Saray ile karşılaşmayacak. Ligde bizim dışımızda 17 takım var. Bu maçtan sonra 16 maç oynayacağız. O takımların da hocaları var. Sadece G.Saray ile oynayacakmışız gibi bana sadece Terim soruluyor. Terim için bu maç önemli olabilir, benim için de önemli. Benim için sadece bu maç değil, antrenmanlar, hazırlık maçları, hepsi önemli.”

Lucescu’ya zaman verin

LUCESCU, Türkiye de G.Saray ve Beşiktaş’ı şampiyon yaptı .Bu iki takımı şampiyon yapmış bir insan hakkında eleştiri yapmanın anlamsız olduğunu söylemek istiyorum. Bir takımı şampiyon yapsa şans derim ama iki takımı birden şampiyon yaptı. 2-3 maçın ardından bir hocayı değerlendirmek çok yanlış. Milli takımlar kulüp takımları gibi değil. Futbolcularla sık çalışmıyorsunuz. 1-2 günde Lucescu'dan başarı beklemek yanlış. 1-2 sene beklemek gerekiyor.”

VAR futbolun ruhuna aykırı

TÜRK hakemlerini başarılı buluyorum. Kendi ülkemdeki hakemlerden daha iyi olduklarını daha önce söylemiştim. Hiç bir sıkıntım olmadı bu güne kadar bunun için kendimi şanslı sayıyorum. Video Hakem Teknolojisi (VAR) hataları en asgariye indirmek için yapılıyor. Faydalı olacağına inanıyorum. Ama bence futbolun ruhuna aykırı…

Sumudica’dan inciler

-- Türkiye’ye kaliteli yabancılar geliyor. Türk futboluna bir zarar getirdiğini düşünmüyorum. Yabancı oyuncu ligin kalitesini arttırıyor.

-- Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih karşısındaki şansını yüzde 40 olarak görüyorum. Beşiktaş’ın işi gerçekten çok zor.

--Türkiye’de ne kadar mümkün olursa o kadar kalmak istiyorum. Kovmadıkları sürece gitmem. Ayrıca Türk pasaportu almak istiyorum.

-- Katar'dan bir teklif geldi. Burada aldığım paranın yaklaşık 5 katıydı. Türk futbolu tam bana göre. Ayrılmayı hiç düşünmedim.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX