0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ocak 2020 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:17 Ocak 2020 Cuma 14:27:00

Sibel Arslan’ın başlattığı iyilik hareketi devam ediyor

Sokaktaki kimsesizlere evinde yaptığı çorbaları dağıtan Sibel Arslan’ın başlattığı iyilik hareketi, ölümünden sonra ailesi ve yakınları tarafından üstlendi. 

23’ÜNDE KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Üniversite öğrencisi Sibel Arslan, 2014 yılında başlattığı yardım hareketini 3 yıl devam ettirdi. Henüz 23 yaşındayken kansere yenik düştü. Ailesi ve yakınları, onun ruhlara da dokunan bu hareketini devam ettirmek için 'Sokak Çorbacıları Yardımlaşma Derneği'ni kurdu.

Sibel Arslan, evinde hazırladığı çorbaları 3 yıl boyunca sokakta yaşayanlara dağıtmıştı.

DOĞUM GÜNÜNDE ÖZEL ETKİNLİK

Her hafta çarşamba ve cumartesi günleri İzmir’in birçok semtinde evsizlere çorba dağıtan dernek üyeleri, Sibel'in doğum günü olan 10 Ocak'ta ise farklı bir etkinlik düzenledi. Onun anısına sokakta yaşayan 100 kişiye bere, atkı, mont ve battaniye dağıtarak yüzleri güldürdü.

30 kişilik gönüllü ekibi, Sibel'in başlattığı iyilik hareketini yaşatmaya devam ediyor.

Aşçı Seval Güner (50), "Bir kadına battaniye ve kaban hediye ettik. 'Ben uzun süredir hediye almıyorum' diyerek bana sarılıp ağladı. Eve gittiğimde ben de ağladım” dedi. 



BU DA ÜSKÜDAR’IN MUSTAFA ABİSİ

Sibel gibi Mustafa Fazlı Karaman da sokaklarda yaşamak zorunda kalan evsizlere yardım ediyor. Karaman, İstanbul’un soğuk kış gecelerinde ‘Aşhane’ adını verdiği minibüsle  sıcak çorba ikramı yaparak toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini sergiliyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX