0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 09:08:00

Kulüpler sınıra karşı

Süper Lig kulüplerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda 15 kulübün başkanının yabancı sınırına karşı çıktığını aktaran Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, “Yerli oyuncu teşvik sistemini artırmayı planlıyoruz” dedi.

GÜNEŞ

2019-2020 SEZONUNDA DA DEVAM

KULÜPLER Birliği Vakfı, Fikret Orman başkanlığında toplanarak gündemdeki TFF başkanlık seçimi ve yabancı kuralını masaya yatırdı. 18 Süper Lig kulübünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda 3 kulüp haricinde 15 takımın başkanı yabancı sınırına karşı çıktı. Toplantının ardından Fikret Orman, 2019-2020 sezonunda da yabancı kuralının aynı olacağını söyleyerek, “Ancak yerli oyuncu teşvik sistemini artırmayı planlıyoruz. TFF ile konuşacağız. 3 kulüp hariç diğer kulüpler devam etmesini istiyor” dedi.

KİMSE 14 TANE ALMAK ZORUNDA DEĞİL

A.GÜCÜ Başkanı Mehmet Yiğiner, “Ligimizin marka değeri önemli. Ne kadar tanınmış yabancı futbolcu getirirseniz tanınırlığınız artıyor. Yabancı futbolcu sınırlaması bize bir fayda getirmeyecek gibi duruyor. 14 yabancı ile devam edebiliriz. Önemli olan gençlere yatırım yapmak. Ne kadar yerli oynatırsanız o kadar teşvik alacağımız bir düzenleme olabilir. İsteyen 1, isteyen 2 yabancı alır. 14 tane yabancı almak zorunda değiliz” sözleriyle sınıra karşı olduklarını belirtti.

BİZ KENDİ İÇİMİZDE SAYIYI DÜŞÜRECEĞİZ

YABANCI sayısının 8’e inmesini istediklerini ancak muhalefet etmeyeceklerinin altını çizen Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Ben altyapıdan çıkan 4-5 futbolcumu oynatmazsam, kendimi inkar etmiş olurum. Altyapıdaki tüm çocuklara yarın A takımda oynayacakmışsınız gibi hazır olun diyoruz. Biz Trabzonspor olarak bu yabancı işini pek beceremedik. Biz yabancı kuralının kademeli olarak düşürülmesini ve 8 sınırına çekilmesinin mantıklı olacağını söyledik. Biz zaten kendi içimizde bunu yapacağız. Diğer kulüplere muhalefet yapmayacağız” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX