0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2019 Cumartesi 18:46:00 - Güncelleme:17 Ağustos 2019 Cumartesi 19:10:00

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li vekillerden Latin Amerika'da sözde soykırım suçlamaları

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li milletvekilleri, Latin Amerika'da bir araya geldikleri çevrelere Türkiye'yi şikayet ederek soykırım riski suçlamasında bulundu. Tarih boyunca Kürtlere zulüm eden en büyük örgütün PKK olduğu halde Kandil'in sözcüsü, PKK'nın uşağı HDP'li milletvekilleri, "Infobae" isimli haber sitesine verdiği röportajda; "Kürtler'in soykırım tehdidi altında olduğu" iddiasında bulundu.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Mardin Milletvekili Ebru Günay, Türkiye'deki Kürt toplumunun "soykırım riski" ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Latin Amerika ziyareti kapsamında Arjantin'e gelen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Mardin Milletvekili Ebru Günay ve HDP'li Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, yerel basına açıklamalarda bulundu.

Günay, "Infobae" isimli haber sitesine verdiği röportajda, "Bugün Türkiye'deki azınlıklar içinde durumu en ciddi olan Kürtlerdir. Her Kürt aile, bir yakınının öldürülmesi veya hapsedilmesinden endişeli. Uluslararası toplumun Kürtlere karşı işlenen suçlara göz yummamasını bekliyoruz. Soykırım tehdidi altında bir topluluk var." iddiasında bulundu.

Paylan da Latin Amerika ülkelerine yaptıkları ziyareti, "Kürtlere karşı yaklaşan bir soykırım riskini" dünya ülkelerine duyurmak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler veya Uluslararası Ceza Mahkemesi gibi kurumlarca gerçekliği kabul edilmemiş sözde Ermeni soykırımının bilimsel olarak kanıtlandığını iddia eden Paylan, sözde soykırımın yaşandığı ortamın bugün Türkiye'de mevcut olduğunu ileri sürdü.

Paylan, şöyle devam etti:

"Bu durum bugün tekrar ediyor, biz soykırımın tekrar etmesi korkusunu hala yaşıyoruz. Bir devlet başkanı, insanlığa karşı işlenmiş bir suçta bilimsel bir kararı reddediyorsa bu, onun bu suçu tekrar etmesinin bir göstergesidir."

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li vekiller, ziyarette görüştükleri sendika ve azınlık gruplarının temsilcilerine, Türkiye'de ekonomik ve siyasi kriz olduğunu ileri sürerek, Türkiye'nin Kürt toplumuna karşı savaş açtığını iddia etti.

Latin Amerika turuna 12 Ağustos'ta Uruguay'dan başlayan vekillerin Arjantin'den sonra Şili ve Brezilya'yı ziyaret etmesi bekleniyor.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX