0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Kasım 2019 Salı 16:06:00 - Güncelleme:12 Kasım 2019 Salı 16:18:00

AK Parti'den CHP'nin "Temel Atmama Töreni" şovuna çok sert tepki: Şaka zannettim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu yapıldı. Gündemde iptal edilen Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi vardı. AK Partili Grup Başkanvekili Tevfik Göksu CHP'li İmamoğlu'nun "Temel Atmama Töreni" şovuna çok sert tepki gösterdi. Göksu, "Herhalde dünya tarihinde temel atmama töreni gibi bir tören yapıldığını görmemişsinizdir. Bu temel atmama törenini duyduğum zaman şaka zannettim. Şaka olmadığını görünce CHP adına üzüldüm" dedi.

İlk olarak Cumhurbaşkanı'nın konuşmasıyla gündeme geldi. Tartışma belediye meclisinde de sürdü.

GÖKSU: TEMEL ATMAMA TÖRENİNİ DUYUNCA ŞAKA ZANNETTİM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha önce Eyüpsultan'da yapımı planlanan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi'nin durdurulduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepki gösterdiği karar sonrası proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda da gündeme geldi. AK Parti adına Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kararı eleştirdi. "Herhalde dünya tarihinde temel atmama töreni gibi bir tören yapıldığını görmemişsinizdir. Bu temel atmama törenini duyduğum zaman şaka zannettim. Şaka olmadığını görünce CHP adına üzüldüm" dedi.

GÖKSU: TEMEL ATMAMA TÖRENİ BİR İSRAFTIR

Göksu, ayrıca temel atmama töreni düzenlenmesinin de bir israf olduğunu belirtti. Göksu şöyle konuştu:

"İstanbul gibi bir şehre başkan olan birisinin, hem de 'İsrafı yok edeceğim' diyen birisinin israfla yapmayacağı, iptal ettiği bir temel töreni yaparak kayıtlara geçeceği bir ciddiyetsizliği ortaya koyması, CHP açısından da üzücü bir şeydir. Temel atmama töreni şunu gösteriyor. Biz 6 aydır İBB yönetimindeyiz. Bugüne kadar atacak herhangi bir temelimiz olmadığı için bari temel atmamayı icraat haline getirelim bunu da PR'a dönüştürelim anlamına geliyor"

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX