0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ekim 2019 Salı 09:23:00 - Güncelleme:21 Ekim 2019 Pazartesi 15:35:00

Af yasası ne zaman çıkacak?

Af yasası son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Vatandaşlar "Af yasası ne zaman çıkacak? Af yasasında gelişme var mı?" sorularının yanıtını araştırıyor. Af yasası ve ceza indiriminin ne zaman çıkacağı vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Af yasası ne zaman çıkacak? Af yasasında gelişme var mı? sorularının yanıtı arama motorlarında güncel olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. Af yasası ve ceza indiriminin ne zaman çıkacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Birden fazla paketimiz olacak. Ceza İnfaz Kanunu'nda da değişiklik öngören bir çalışmamız söz konusu. Orada çalışmalarımız yürüyor. Bittikçe, orada süreç devam ettikçe onu da sizlerle paylaşacağız." dedi. Af yasası ile ilgili son gelişmeler haberimiz içerisinde yer alıyor.

MEHMET MUŞ'TAN AÇIKLAMA

AK Parti milletvekilleri, Yargı Strateji Belgesi'nin ilk paketine ilişkin 39 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, konu ile ilgili açıklama yaptı.

"Ceza İnfaz Yasası'nda bir değişikliğin gündeme gelmesi bekleniyordu? Zamanlama var mı?" sorusu üzerine Muş, "Birden fazla paketimiz olacak. Ceza İnfaz Kanunu'nda da değişiklik öngören bir çalışmamız söz konusu. Orada çalışmalarımız yürüyor. Bittikçe, orada süreç devam ettikçe onu da sizlerle paylaşacağız." dedi. 

SON DAKİKA AF HABERLERİ 

Yargı paketine yönelik çalışmalarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan yargı paketini görüşmek üzere MHP grubunu ziyaret etti. AK Parti, yargı paketi taslak metnini istişare için MHP'ye sundu.

Açıklama yapan Mehmet Muş, “HDP dışında diğer partilerle de görüşeceğiz” dedi.

PAKETTE CEZA İNFAZ İNDİRİMİ YOK

38 maddeden oluşan taslak metinde ceza infaz indirimi bu pakette yer almıyor.  O ayrı bir paket olarak gelecek.

5 kanunda değişiklik öngörülüyor. Taslak metine göre avukatlara yeşil pasaport, avukatlık sınavı geliyor ve arabuluculuk genişletiliyor.

Seri yargılama getirilecek ve yargılama süresi kısaltılacak.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX